Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Burgrová: Budeme se snažit, abychom domů cenný kov přivezly

Istanbul - Ačkoli po semifinálové porážce s Jekatěrinburgem prožívají basketbalistky ZVVZ USK Praha zklamání, ještě prý na Final Four Euroligy neřekly poslední slovo. Podle zkušené pivotky Ilony Burgrové nechtějí odjíždět bez medaile, a proto udělají vše pro úspěch v boji o třetí místo.

"Zklamání tam je, ale v neděli máme další zápas. I když se nám nepovede titul obhájit, stále můžeme přivézt medaili a máme o co bojovat. Budeme se snažit, abychom domů cenný kov přivezly," řekla po semifinálové prohře 72:78 Burgrová.

Pražanky šly do zápasu jako obhájkyně titulu, ale ruský celek hodně toužil oplatit jim loňskou finálovou porážku. "Jekatěrinburg je jak Dream team ženského basketbalu," zvolila opora USK Sonja Petrovičová přirovnání k mužské reprezentaci USA z olympijských her. "A navíc po těch loňských porážkách nás prostě chtěly porazit. Ale i tak je smutné, že se nám nepovede zopakovat loňská pohádka," litovala srbská mistryně Evropy.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK si letos finále Euroligy nezahrají

Klíčové bylo, že se USK v první polovině nedařilo v útoku, což soupeř využil k odskočení na dvouciferný rozdíl. "Jekatěrinburg je velmi atletický tým a jeho hráčky jsou mnohem vyšší, než na co jsme normálně zvyklé. To se promítá do naší psychiky a moc přemýšlíme o tom, že by nás mohly zablokovat. V útoku jsme začaly hrát lépe až ve druhé půli, kdy jsme neměly co ztratit a nepřemýšlely jsme o tom tolik," vysvětlila Petrovičová, proč USK dal v poslední čtvrtině více bodů než za předchozí tři desetiminutovky dohromady.

Podobně to viděla i Burgrová. "Asi byla chyba, že jsme hned od začátku nebyly tak agresivní, jak jsme chtěly být, a dovolily jim utéct na deset bodů. Věřily jsme, že to stáhneme, ale tak silný tým to dokázal udržet," uvedla reprezentační pivotka.

Znovu velmi dobrá obrana tak USK na výhru nestačila."Obrana nás držela celou sezonu a držela nás i dnes. To pro USK v minulosti nebylo typické, ale tento tým si na tom zakládá. V první půli jsme měly špatnou střelbu, a kdybychom proměnily nějaké snazší střely, mohlo to vypadat jinak," dodala. 

V boji o bronz se Pražanky utkají s poraženým z duelu mezi Orenburgem a domácím Fenerbahce Istanbul. "Co se týká kvality, tak tam moc velký rozdíl není. Ale asi by bylo lepší hrát s Orenburgem, protože Fenerbahce bude mít ve fanoušcích šestého hráče a bylo by těžké proti nim hrát," tuší Burgrová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články