Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Brno nemá peníze, odstoupilo z nejvyšší soutěže basketbalistů

Brno - Basketbal Brno nebude z ekonomických důvodů pokračovat v nejvyšší soutěži mužů. Klub činnost neukončí, zaměří se na výchovu talentované mládeže. Vedení brněnského klubu si stěžovalo především na nezájem významných regionálních sponzorů a minimální podporu města. "Veškeré financování činnosti zůstalo pouze na majitelích klubu," uvedl mluvčí Milan Bezděk.

O tom, kdo nahradí Brno v lize, se bude teprve jednat. V příštím ročníku se nejvyšší soutěž rozšíří na 14 týmů. Nikdo z ní proto letos nesestoupil, postoupil zatím Chomutov.

"Oficiálně jsem žádnou zprávu zatím z Brna nedostal. Dočetl jsem se ji pouze na internetových stránkách. Případ se bude teprve řešit, ještě mě čekají jednání s vedením brněnského klubu," řekl sportovní ředitel soutěže Zdeněk Ringsmuth.

Ten nabídl možnost startu v nejvyšší soutěži Jindřichovu Hradci, který neuspěl ve finále druhé ligy. "Vyjádření z Jindřichova Hradce bych měl dostat do pátku. Klub ještě jedná se sponzory. O nejvyšší soutěž má zájem také Ústí nad Labem," dodal Ringsmuth.

Basketbal Brno získal nejvyšší soutěž před dvěma lety, kdy ji koupil od Liberce. V lize ale klub nedokázal navázat na slavnou tradici Zbrojovky Brno. V prvním roce skončil v základní části na předposledním 11. místě, letos Brňané obsadili osmou pozici a v předkole play-off je vyřadila Opava. Klub se nyní zaměří výhradně na mládež. "Ve střednědobém horizontu je cílem vrátit do Brna nejvyšší soutěž," dodal Bezděk.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články