Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Brněnské týmy se rozloučily s EuroCupem. Žabiny ani Královo Pole na francouzské soupeřky nestačily

Nabitý je program basketbalového EuroCupu. Na palubovce se utkaly brněnské Žabiny, které před zraky slavného Tonyho Parkera hrály s Lyonem. Brňanky tentokrát se soupeřem prohrály po těsném závěru 77:83. Neuspělo ani Královo Pole, které doma podlehlo taktéž francouzskému Charleville 58:85.

Už před zápasem závěrečného 6. kola byly Brňanky bez šance na postup do vyřazovací fáze druhé nejvýznamnější klubové soutěže. Skupinu K zakončily s jedinou výhrou na kontě a na posledním místě tabulky.

Žabiny ztratily naději na postup poté, co vedení soutěže zkontumovalo jejich zápas v Lyonu, kam české vicemistryně před měsícem neodletěly kvůli koronaviru. U "zeleného stolu" prohrály 0:20 a nezískaly ani bod, který se běžně uděluje za porážku. Brňanky nenavázaly na uplynulý ročník Eurocupu, v němž postoupily mezi šestnáct nejlepších týmů.

V posledním zápase proti vedoucímu celku francouzské ligy byly Žabiny vyrovnaným soupeřem především v první čtvrtině, kterou vyhrály o dva body. Pak se začala projevovat kvalita širokého kádru soupeře, do většího trháku ale domácí hráčky Lyon nepustily. Sto sekund před koncem dokonce Brňanky snížily na rozdíl pěti bodů, ale na zvrat to nestačilo. Nejlepší střelkyní Žabin byla Petra Záplatová s 20 body, double double za 18 bodů a 10 doskoků zaznamenala Natálie Stoupalová.

Anežka Kopecká z KP Brno
zdroj: Facebook KP Brno autor: Stloukal.net

Hráčky z Králova Pole potřebovaly k tomu, aby postoupily ze třetího místa, porazit Flammes Carolo. Ve Francii s ním přitom Brňanky utrpěly debakl o 74 bodů. V případě výhry by dosáhly na vyrovnanou bilanci tří vítězství a tří porážek a do play-off by z třetího místa mohly proklouznout. Takto ale doplatily na výrazně negativní skóre a v soutěži končí.

Tentokrát se severofrancouzským celkem držel mladý brněnský tým krok alespoň v úvodu, pak se ale projevila větší zkušenost soupeře. Nejlepší střelkyní Brňanek byla Kateřina Galíčková s 15 body.

Výsledky EuroCupu:

Žabiny Brno - Lyon 77:83 (21:19, 33:48, 62:69)

Nejvíce bodů: Záplatová 20, Stoupalová 18, Kněževičová 14 - Johanessová 25, Ciaková 14, Allemandová a Williamsová po 12.

KP Brno - Flammes Carolo 58:85 (12:22, 27:48, 47:70)

Nejvíce bodů: Galíčková 15, Světlíková 12, A. Kopecká 8 - Miličová 21, Fraserová 16, Chevaugeonová 13.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články