Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Březinová zamíří domů z Izraele ve středu

Basketbalistka Renáta Březinová by se měla vrátit z Izraele domů ve středu. Podle předsedy České basketbalové federace Miroslava Jansty má na ráno zajištěný let z jihu země, kam se musí dopravit z Tel Avivu. Jansta to řekl v rozhovoru pro Hitrádio North Music.

Renáta Březinová
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Bývalou reprezentační kapitánku čeká nejprve čtyřhodinová cesta do Ejlatu. "Snad se tam dostanu. Jedu přes půlku Izraele," uvedla Březinová. Do Izraele, na který o víkendu zaútočili radikálové z hnutí Hamás a Hizballáh, zamířila teprve před dvěma týdny a za klub Elitzur Ramla ani nestihla nastoupit.

"Samozřejmě má strach, pojede autobusem kolem Gazy. Ta situace psychická a psychologická tam není jednoduchá pro Izraelce, natož pro našince. Držme jí palce, aby to dopadlo, protože to není jednoduché," řekl Jansta, který Březinové s návratem pomáhal.

Třiatřicetiletá Březinová po červnovém mistrovství Evropy ukončila reprezentační kariéru. Do Izraele vyrazila za dalším zahraničním angažmá, v minulosti působila v Itálii, Polsku, Belgii, Maďarsku, Turecku a Francii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články