Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boston sahá po postupu do finále NBA, v Miami řádili Tatum s Brownem

K ukončení dvanáctiletého čekání na postup do finále NBA jsou blízko basketbalisté Bostonu. V pátém utkání semifinále v Miami totiž vyhráli 93:80 a v sérii se ujali vedení 3:2 na zápasy.

Jayson Tatum z Bostonu v utkání play-off NBA na palubovce Miami
zdroj: AP autor: Wilfredo Lee

Miami se v domácím prostředí drželo do třetí čtvrtiny, ale v jejím závěru přišel velký tlak Celtics. Hosté si šňůrou 24:2 zajistili vedení o 23 bodů a bylo po zápase, poté už si Boston výhru bez větších těžkostí pohlídal.

"Dokážeme na soupeře vytvořit mentální tlak naší velmi dobrou obranou a opět nám to vyšlo," těšilo trenéra Bostonu Ime Udoku, jehož tým bude mít první šanci ukončit sérii v sobotu na domácí palubovce.

Nejlepším střelcem Celtics byl Jaylen Brown s 25 body. Jayson Tatum přidal 22 bodů, 12 doskoků, 9 asistencí a těsně mu unikl triple double. Miami, které proměnilo jen sedm ze 45 pokusů za tři body, táhl Bam Adebayo s 18 body a 10 doskoky.

Boston nebyl ve finále od roku 2010. Od té doby čtyřikrát prohrál v semifinále, z toho dvakrát s Miami. Poslední titul získal v roce 2008. "Máme blízko k tomu, abychom dosáhli něčeho velkého. Jen si nesmíme myslet, že už máme hotovo," zdůraznil Brown.

Finále Východní konference play-off NBA - 5. zápas:

Miami - Boston 80:93, stav série 2:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články