Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Basketbalistům odveta v Estonsku vyšla, vyhráli 77:71

Jöhvi (Estonsko) - Českým basketbalistům vyšla v Estonsku odveta za čtvrteční porážku rozdílem šestnácti bodů. V druhém přípravném utkání v Jöhvi zvítězili svěřenci trenéra Pavla Budínského nad domácími reprezentanty 77:71. Třiadvaceti body se blýskl nejlepší střelec zápasu Pavel Houška. Oba týmy se chystají na druhou polovinu kvalifikace v evropské divizi B. Češi ve středu nastoupí v Děčíně proti Slovensku, potom je čekají utkání na Kypru a se Švýcarskem.

Podle Budínského připomínaly oba estonské zápasy noc a den. "K dnešní výhře nám pomohla včerejší porážka i taktická příprava. Trochu jsme pozměnili základní sestavu, která od začátku hrála velmi dobře a určovala ráz utkání, v kterém jsme tahali po celou dobu za delší konec," uvedl kouč.

Pochvaloval si nasazení, koncentraci i produktivitu mužstva. "Stále nás však trápí velká četnost ztrát, která umožnila soupeři zkorigovat v posledních pěti minutách výsledek," doplnil Budínský.

V poslední přípravě udeřili hosté hned v úvodu a první čtvrtinu vyhráli 22:8. Estonci se díky zónové obraně a presinku dostali do hry až v závěru, dramatickou koncovku ale český výběr nepřipustil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články