Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Basketbalistky v generálce na ME porazily Chorvatsko o dvacet bodů

České basketbalistky zakončily přípravu na mistrovství Evropy, které pro ně odstartuje za necelý týden v Rize, jasným vítězstvím. Výběr trenéra Štefana Svitka v Piešťanech otočil zápas s Chorvatskem a vyhrál 79:59.

Utkání Česko - Chorvatsko
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Basketbalistkám se vstup do utkání nepovedl a rychle prohrávaly 7:15. Ještě v první čtvrtině sice dokázaly srovnat, ale Chorvatky si vzaly vedení zpět a o poločase především díky přesné střelbě z dálky vedly o šest bodů.

Po pauze se však české hráčky sérií 11:2 ujaly poprvé vedení a především díky 21 bodům Kateřiny Elhotové dovedly zápas k vítězství.

Český tým tak v Piešťanech navázal na čtvrteční výhru nad Slovenskem a přípravu zakončil s bilancí šesti vítězství a tří porážek.

"Mám velkou radost, že tahle poslední prověrka dopadla vítězně, a těšíme se na první zápas mistrovství Evropy," uvedla Elhotová.

"Druhý poločas vypadal z naší strany úplně jinak. Dokázaly jsme se lépe vyrovnat s jejich hrou jedna na jednu a řešením jejich clon. Přebraly jsme si to a ony neměly otevřené střely za tři body, kterými nás zabíjely v prvním poločase," řekla.

"Po přestávce se nám začalo i dařit střelecky, takže z toho vznikl dvacetibodový náskok, který jsme si udržely až do konce," prohlásila Elhotová.

Do šampionátu, kde si nejlepší šestice zajistí místo na olympijských hrách, český tým vstoupí příští týden ve čtvrtek zápasem proti vicemistryním z Francie a poté ho čeká Švédsko a Černá Hora.

Do čtvrtfinále postoupí přímo pouze vítěz základní skupiny, týmy na druhém a třetím místě čeká osmifinále.

Česko - Chorvatsko 79:59 (15:15, 33:39, 56:49)

Nejvíce bodů: Kateřina Elhotová 21, Hejdová 12, Karolína Elhotová 10 - Cvitkovičová 16, Bosiljová 15, Mašičová 11. Fauly: 18:18. Trestné hody: 20/14 - 14/12. Trojky: 7:7. Doskoky: 47:38.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články