Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Basketbalistky USK Praha vyzvou Krakov, s kterým by potřebovaly uspět

Praha – Čtvrtý zápas v Eurolize čeká na basketbalistky ZVVZ USK Praha. Obhájkyně titulu na své palubovce přivítají Wislu Krakov a před následující těžkou sérií potřebují polského soupeře porazit. Z úvodních tří duelů Pražanky vytěžily jediné vítězství a s ohledem na to, že čtyři z dalších pěti utkání sehrají na palubovkách soupeřů, mohly by se dostat do problémů. Přímý přenos sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 19:00.

Pražanky překvapivě zaváhaly hned na úvod sezony s Kayserisporem, následně sice porazily Bourges, ale minulý týden ve vyrovnaném duelu nestačily na Orenburg na jeho hřišti.

"Rozhodovaly maličkosti. My jsme ve druhém poločase udělaly více chyb než soupeř, ale nejdůležitější bylo, že jsme přestaly hrát týmovou hru v útoku. Pokoušely jsme se to strhnout samy, ale to na vítězství nestačilo. V závěru utkání jsme vyprodukovaly mnoho chyb, které nás stály vítězství," řekla trenérka Natália Hejková.

Tentokrát se proti nim postaví polský mistr, který má zatím na kontě tři porážky, proto bude mít v Praze o motivaci postaráno. USK se navíc proti Krakovu dlouhodobě nedaří. V minulé mistrovské sezoně doma hráčky USK vyhrály o jediný bod a v Polsku jasně prohrály.

Tým Krakova se však od minulé sezony hodně změnil a nyní nese především španělské prvky. Trenérem je Španěl José Ignacio Hernández, klíčovými oporami pak španělské reprezentantky Laura Nichollsová a Cristina Ouvinaová. Výraznou postavou týmu je ale také česká křídelní hráčka a bývalá reprezentantka Kateřina Zohnová, která v prvních třech zápasech měla průměr 10 bodů na utkání.

České šampionky by mohly poprvé v sezoně nastoupit v kompletní sestavě už i se srbskou mistryní Evropy Sonjou Petrovičovou, která léčila zlomeninu prstu. "Pozorovat zápas z lavičky, vidět, jak se holky trápí a já jim nemohu pomoct, to je opravdu strašný pocit. Cítím se dost bezmocná. Doufám, že už budu moci brzy zasáhnout do hry a být opět platnou hráčkou týmu," řekla Petrovičová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články