Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalistky USK po třech výhrách vysoko prohrály v Salamance

Salamanca (Španělsko) - Basketbalistky ZVVZ USK Praha v Evropské lize po třech výhrách za sebou vysoko podlehly ve Španělsku na půdě vedoucí Salamanky 65:93. Příští středu mohou nezdar odčinit v domácím duelu s francouzským Tarbes. Po šesti zápasech mají Pražanky bilanci tří výher a tří porážek a dělí se o třetí místo ve skupině C právě s příštím soupeřem Tarbes. Salamanca si dnešní triumfem upevnila vedení s bilancí pěti výher a jedné prohry, druhý je Spartak Moskva, čtvrtý Galatasaray Istanbul a poslední Kaunas.

"Porážka v Salamance je nepříjemná, o to víc, že je poměrně vysoká. A v konečném účtování může rozhodovat i skóre. Ale soupeř dnes předvedl fantastický výkon," řekl trenér USK Lubor Blažek. "Je jasné, že příští utkání s Tarbes bude extrémně důležité a může dost napovědět," dodal.

Vysokoškolačky sice chtěly Salamance oplatit prohru z prvního vzájemného utkání na Folimance, kdy v dramatické koncovce podlehly o jediný bod, ale dnešní zápas jim nevycházel od prvních minut. Už ve třinácté minutě ztrácely deset bodů a na domácí tým nestačily především v důležitých podkošových soubojích. Tam vládly Lyttleová a De Souzaová, které se staraly o bodový přísun Salamanky a sbíraly i mnoho doskoků. Právě při nich dnes USK drtivě prohrál.

Pražanky daly jen dvě trojky

Hostujícímu týmu nevycházela jako v minulých zápasech hra z venkovního prostoru a střelba z dálky. Trápila se i tradiční kanonýrka Vítečková. Ta dnes dala jen devět bodů a zaostala za svými příděly z minulých zápasů, kdy pokaždé nasázela přes 20 bodů.

Salamanca svůj náskok trpělivě budovala bodovými šňůrami, v poločase vedla o 15 bodů, na začátku čtvrté čtvrtiny už o 20 a čtyři minuty před koncem už dokonce o propastných 30 bodů. Závěr zaváněl pro USK debaklem, především poslední čtvrtina se českým vicemistryním nepovedla, za šest minut daly jen čtyři body a vysokou prohru nezmírnily.

Halcon Avenida Salamanca - ZVVZ USK Praha 93:65 (27:21, 54:39, 75:56)

Nejvíce bodů: Torrensová 22, Lyttleová a De Souzaová 21 - Whalenová 17, Miltonová-Jonesová 16, Elhotová 15. Fauly: 11:16. TH: 14/10 - 7/5. Trojky: 5:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články