Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Basketbalistky KP Brno prohrály i třetí zápas v Eurocupu

Po třech zápasech v Evropském poháru FIBA stále zůstávají bez vítězství. Basketbalistky KP Brno tentokráte podlehly v Izraeli týmu Ramla 63:80. Ve čtvrtém kole přivítají Brňanky polský Gorzów příští středu 6. listopadu v 17:00. Přímý přenos nabídne ČT sport a web ctsport.cz.

Brňanky jsou ve čtyřčlenné skupině poslední, ve druhém dnešním zápase porazil polský Gorzów turecký Botas 72:67. Všichni tři brněnští soupeři mají ve skupině A na kontě dvě vítězství a jednu porážku. Do play-off postoupí první dva celky a čtyři nejlepší ze třetích míst deseti skupin.

Hráčky KP Brno dokázaly v úvodu zápasu ubránit čtvrtou nejlepší střelkyni soutěže Tiffany Mitchelovou, na začátku druhé čtvrtiny se dokonce dostaly do vedení 23:21 a měly nakročeno k navýšení náskoku. "Poškodil nás stolek rozhodčích, který nepochopitelně zastavil naše slibné akce," postěžoval si generální manažer Brňanek Richard Foltýn.

Je nám líto, video expirovalo.
KP Brno prohrálo v Eurocupu v Izraeli

Pak se ale projevila větší mezinárodní zkušenost izraelského týmu, střelecky se prosadila Američanka Boydová a Francouzka Toureová. Hráčky KP Brno se herně zvedly až v poslední čtvrtině, ale náskok domácích dokázaly jen zmírnit. "Škoda, že nám nezahrály zahraniční posily tak, jak jsme očekávali, zápas mohl být mnohem dramatičtější," dodal Foltýn.

"Zklamaly mě cizinky, nechtěly běhat. Připadalo mi, že tam byly všechny tři namalované a kaštany z ohně tahaly Češky," řekl trenér Dušan Medvecký. "Prohrály jsme si to hlavně ve druhé čtvrtině a na začátku třetí. Nějak jsme se z toho sesypaly, špatné to bylo," dodala brněnská kapitánka Sarah Beránková.

Ramla - KP Brno 80:63 (21:20, 48:35, 67:42)

Nejvíce bodů: Boydová 20, Toureová 18, Mitchellová 17 - Kopecká a Remenárová po 11, Stará 10.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články