Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Basketbalistky Brna prohrály v Tarantu 63:82

Taranto (Itálie) - Basketbalistky Friska Brno prohrály v desátém kole Evropské ligy v italském Tarantu 63:82. České vicemistryně si připsaly už devátou prohru a s jediným vítězstvím jsou na posledním místě skupiny C bez naděje na postup do play off.

Stejně jako v předcházejících duelech nevybočily Brňanky z obvyklého scénáře - hry s velkými výkyvy a špatným startem. Po koši Peckové sice Frisco poprvé a naposledy v utkání vedlo 2:0, ale po zbytečných ztrátách míče a kombinačních nepřesnostech Italky rychlou šňůrou deseti bodů získaly rozhodující náskok. I když se výkon svěřenkyň trenéra Jana Bobrovského částečně zlepšil, zastavilo se pouze narůstání rozdílu ve skóre.

Podíl na srovnání kroku měla přesně střílející Hejdová, která zaznamenala v rychlém sledu ze čtyř pokusů tři tříbodové koše. Italský tým střelecky držely zkušená Ballardiniová, Grecová s americkou pivotkou Vaughnovou, která se prosazovala pod oběma koši.

Po změně stran se k Hejdové v zakončení přidaly i obě americké posily Thomasová a pivotka Robinsonová. Tato trojice sice táhla brněnský tým, ale na zvrat a dohnání ztráty z prvního poločasu zlepšení nestačilo. Poprvé v letošní sezoně Frisco předčilo své soupeřky v úspěšnosti košů z tříbodového prostoru. Měly šest přesných střel, zatímco soupeřky daly jen tři trojky.

V závěrečné čtvrtině ještě hráčky Friska na chvíli ukrojily z náskoku Taranta, ovšem takticky hrající Italky v posledních minutách svůj náskok zvýšily a připsaly si čtvrté vítězství. Naopak Brno prohrálo už šestý zápas v řadě v Evropské lize.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články