Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalistky Brna prohrály v Evropské lize i osmý zápas

Brno - Basketbalistky IMOSu Brno prohrály i osmý zápas v tomto ročníku Evropské ligy. Na domácí palubovce podlehly francouzskému Bourges 48:79. Brňanky s novou posilou Slovenkou Jalčovou dokázaly se soupeřkami držet krok jen v první čtvrtině, po které ztrácely osm bodů. Hráčky Bourges po třech nezdarech na hřištích soupeřů poprvé v tomto ročníku dokázaly vybojovat venkovní vítězství.

Utkání Brno - Bourges
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

V Eurolize prohrály české vicemistryně už potřinácté za sebou, naposledy se radovaly z vítězství před rokem v lednu, kdy zdolaly doma maďarskou Šoproň "Rozdíl ve výkonnosti obou týmů byl patrný. Zaostávali jsme zejména v podkošových soubojích, kde nás hlavně vysoká pivotka Ciaková jasně přehrávala. Po špatné střele si stačila doskočit míč a dát koš," řekl trenér Jan Bobrovský.

Brňanky poprvé a naposledy v utkání vedly hned v úvodu 4:2. V dalším průběhu už převzalo režii zápasu Bourges. S výjimkou Hindrákové, která všech svých 16 bodů zaznamenala už v prvním poločase, se ostatní domácí hráčky střelecky trápily a nedokázaly si přes důraznější obranu protivnic připravit výhodnou střeleckou pozici.

Navíc často ztrácely už při rozehrávce míče a Francouzky jejich chyby trestaly rychlými protiútoky. "Nestačily jsme se po chybách v rozehrávce vracet do obrany. V útočných kombinacích nám chyběla přesnost," uvedla brněnská posila Jalčová, která odehrála 33 minut. V koncovce se jí ale podařilo ze 13 pokusů vstřelit pouze čtyři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih basketbalového utkání Brno - Bourges

Hráčky Bourges bez zraněné hlavní střelecké opory Američanky Adamsové těžily i z postupných útoků, při kterých využívaly v podkošových soubojích výškovou převahu. Do poločasu získaly rozhodující dvacetibodový náskok.

Po změně stran se podařilo mladému celku Brňanek částečně zabránit dalšímu výraznému narůstání v rozdílu skóre. "Navzdory porážce považuji za přínos, že si postupně zahrály všechny naše mladé hráčky," uvedl Bobrovský.

IMOS Brno - Tango Bourges 48:79 (16:24, 26:46, 40:62)

Nejvíce bodů: Hindráková 16, Stejskalová 9, Mainclová 7, Kašpárková 6 - Ciaková 19, Leedhamová 13, Toloová 12, Dumercová 11. Fauly: 18:12. Trestné hody: 10/7 - 21/10. Trojky: 5:3. Doskoky: 24:31.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články