Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Basketbalisté Ústí nad Labem odvrátili ve čtvrtfinále mečbol Pardubic

V basketbalové lize je ve hře o titul ještě sedm týmů. A to i po šestém zápase čtvrtfinále mezi Ústím nad Labem a Pardubicemi, které mohly sérii, v níž vedli 3:2 na zápasy, už ukončit. Jenže ústecký celek byl proti a zvítězil 92:84. Takže o tom, kdo doprovodí do semifinále hráče Děčína, se v téhle sérii rozhodne až ve čtvrtek v Pardubicích. 

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Ústí odvrátili vyřazení s Pardubicemi

Vítěze zápasu táhl americký basketbalista Hicks, který nastřílel do koše Pardubic sedmatřicet bodů. Jeho krajan Dickerson na druhé straně zanamenal "jen" jednadvacet bodů.

Sluneta vedla od začátku do konce a ve třetí části hry dokonce až o dvacet bodů. Jenže jasný průběh utkání dokázal soupeř zdramatizovat. Ústecký celek ale dokázal ustát i kritické momenty v poslední čtvrtině utkání, kdy pardubičtí hráči dokázali snížit jejich vedení několikrát jen na pouhé dva body. V závěru už si drželi bezpečný náskok. 

"Už poněkolikáté v této sezoně jsme měli nůž na krku a znovu jsme to zvládli. Pro nás to byl velký zápas, neskutečná energie, bojovnost, z mého pohledu je už teď velký úspěch, že jsme to s Pardubicemi dotáhli do sedmého zápasu. Když se na tyto dva týmy podívají odborníci, tak jsou neporovnatelné, a my přesto budeme hrát rozhodující duel, kde už se může stát cokoliv," řekl kouč Slunety Jan Šotnar.

Hostující tým po prohře rychle opustil hrací plochu, ani nepodal soupeři ruku. "Oba celky bojovaly, jsou tam i nějaké provokace, ale to je zkrátka play-off, pro mě to není nic nového. To byl důvod, proč jsem kluky v závěru odvolal do šaten, aby nebyly další problémy mezi hráči," uvedl pardubický trenér Dino Repeša v tiskové zprávě.

Čtvrtfinále play-off basketbalové ligy mužů – 6. zápas:

Ústí nad Labem – Pardubice 92:84 (26:19, 46:37, 69:63)
Nejvíce bodů: Hicks 37, Pecka 16, Svejcar 15 - Dickerson 21, Potoček 13, Pekárek 10. Stav série: 3:3.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články