Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Basketbalisté Svitav a Děčína už jsou v nadstavbové skupině A1, zbylo poslední místo

Už jen o poslední volné místo ve skupině A1 nadstavbové části ligy basketbalistů se bude hrát v posledním kole základní části. V tom předposledním si účast zajistily Svitavy a Děčín. Tři zbylí kandidáti prohráli - nyní šesté Ústí nad Labem podlehlo mistrovskému Nymburku 59:86 a Kolín i Olomoucko jej stále následují s jednobodovou ztrátou. Středočeši podlehli doma Opavě 80:85, Hanáci neuspěli ve Svitavách (75:88).

Utkání Pardubice - Nymburk
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Kolín prohrál potřetí za sebou přes výraznou převahu v ofenzivním doskakování (21:11) a výkon Leeho Skinnera, který dal 14 bodů, doskočil 16 míčů a přidal sedm asistencí. Domácí ale dali jen tři trojky z 20 střel, v tom je předčil se čtyřmi zásahy samotný Jakub Šiřina, s 21 body nejlepší střelec zápasu.  

"Zápas jsme prohráli na útočné polovině, ačkoliv jsme tam nehráli vůbec špatně. Bohužel jsme ale neproměňovali otevřené střely z tříbodové vzdálenosti ani jednoduché dvojtakty. Máme ještě jeden zápas na to, abychom se porvali o A1, ve středu (proti Pardubicím) to bude opět zápas o všechno," řekl kolínský trenér Pavel Beneš. Ústí nastoupí v Opavě a Olomoucko doma proti Brnu.  

Svitavy dovedl k důležité výhře Garrett Kerr, autor 17 bodů a 11 doskoků, ještě o dva body víc dal Brett Roseboro. Olomoucku nebylo nic platných 28 bodů a 11 doskoků Darka Čohadareviče. 

Děčín si horní polovinu tabulky definitivně zajistil po výhře 89:84 na palubovce posledního Jindřichova Hradce. Jihočeši měli dva dvacetibodové střelce DeAndreho Upchurche (21) a Ratka Petriče (20 bodů a 12 doskoků), ale náhradníci hostů udolali domácí lavičku 43:17.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články