Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Basketbalisté ponechali na kvalifikaci ME v kádru 14 hráčů

Chomutov - Basketbalisté vyrazí do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy netradičně s čtrnácti hráči. Trenér Pavel Budínský se rozhodl ponechat širší kádr, než bývá obvyklé, s tím, že křídlo Štefan Ličartovský a jeden z pivotů Kamil Švrdlík nebo Tomáš Hampl vždy zůstanou mimo nominaci na zápas.

"Rozhodli jsme se ponechat čtrnáct hráčů, protože nás čeká hodně cestování, navíc mohou přijít zranění. Štefan (Ličartovský) akceptoval roli náhradníka s tím, že s námi bude trénovat, ale na zápasy pojede jen v případě zranění jiného hráče," řekl Budínský.

V případě pivotů Hampla a Švrdlíka se bude vždy o nominaci na utkání rozhodovat podle soupeře. "Kamil Švrdlík je mnohem pohyblivější, agresivnější hráč, který se bude hodit, když na své pozici bude mít podobně pohyblivého hráče. Pak přijedou týmy s vysokými pivoty, tak to by se nám zase měl hodit Tomáš Hampl. Oba jsme s tím seznámili a oni se rozhodli, že tuto roli akceptují," vysvětlil Budínský, který na první utkání vezme Švrdlíka.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z tréninku národního týmu basketbalistů

Basketbalisté začnou kvalifikaci ve středu v Bělorusku, dalšími soupeři jsou Portugalsko a favorizované výběry Itálie a Turecka. "Je to těžká skupina, ale šanci určitě máme. Já si pamatuji, jak jsem byl jako asistent na mistrovství Evropy 2007 a jaký to tam na mě udělalo dojem. Chci si to zopakovat a stejnou motivaci mají hráči," dodal Budínský. Postoupit na ME 2013 do Slovinska lze i z třetího místa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články