Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Basketbalisté dál vítězí, Nizozemce porazili o 13 bodů

Chomutov - Čeští basketbalisté vyhráli i druhé utkání v přípravném turnaji v Chomutově. Nizozemsko porazili 76:63 a připsali si už pátý triumf v přípravě na kvalifikaci o mistrovství Evropy za sebou. Tomáš Satoranský k výhře přispěl 16 body, jen o bod méně dal Jiří Welsch.

"Utkání mělo podobný průběh jako úterní duel se Slovenskem. Po vyrovnaném poločase se zlepšila naše organizace na útočné polovině a zlepšili jsme tak produktivitu. Tím jsme si vybudovali náskok, který jsme kontrolovali až ke konci. Hráli jsme proti houževnatému a fyzicky vyspělému týmu, který nás důkladně prověřil," řekl trenér Pavel Budínský.

Češi vstoupili do utkání velmi dravě a v první čtvrtině zaznamenali čtyři trojky. Soupeř se však prosazoval hodně pod košem zásluhou dobré hry pivotů, a tak se dlouho držel v kontaktu. K tomu Češi přispěli i svými častými ztrátami.

Až ve druhé půli začali Češi unikat, vypracovali si desetibodový náskok, který jim dal klid do koncovky. Soupeř už neměl dost sil ztrátu snížit. Podobně jako v úterý proti Slovensku byl velkou oporou týmu Satoranský, který minul jedinou z osmi střel, přidal i pět doskoků a čtyři asistence. Hned čtyři trojky zaznamenal Luboš Bartoň.

ČR - Nizozemsko 76:63 (23:20, 35:33, 58:48)

Nejvíce bodů: Satoranský 16, Welsch 15, Bartoň 12 - Elson 12, De Jong a Cunningham po 10. Fauly: 21:18. Trestné hody: 18/13 - 18/12. Trojky: 9:3.


 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články