Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Barcelona v poklidném tempu přejela Río Breogán, Veselý se blýskl "rybičkou" a smečí

Desáté ligové vítězství v řadě zapsala Barcelona. Ve 20. kole španělské nejvyšší soutěže si s lehkostí sobě vlastní poradila s Ríem Breogán 82:54 a v čele soutěže je i nadále bok po boku s Realem Madrid. Jan Veselý zapsal během čtrnácti minut na palubovce sedm bodů a pět doskoků, Tomáš Satoranský přidal pět bodů, šest doskoků a pět asistencí.

Barcelona od úvodního rozskoku dominovala a velmi rychle se ujala vedení 10:0. Přispěl k tomu i Veselý, který nejprve skóroval zpod koše a krátce nato efektní "rybičkou" vybídl k úspěšné trojce Nikolu Mirotiče.

V tabulce osmí hosté se sice v úvodu druhé části dotáhli na rozdíl tří bodů, ale domácí poté zabrali a v poločase drželi jedenáctibodový náskok. 

Po návratu z kabin navíc tempo ještě zvýšili. Činil se zejména nejlepší střelec utkání Nico Laprovíttola, který dal celkově 16 bodů a měl více než 50% úspěšnost zpoza trojkového oblouku. Příznivci ve vyprodané hale však nejvíce jásali po akci Veselého. Rodák z Ostravy zužitkoval oku lahodící asistenci Satoranského a nemilosrdně zasmečoval míč do koše.

Poslední čtvrtinu už česká dvojice strávila na lavičce, ale i bez ní "Barca" excelovala a v poklidném tempu dokráčela k vítězství.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články