Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Antetokounmpo s Middletonem úřadovali a Východní konferenci opět ovládlo Milwaukee

Basketbalisté Milwaukee půjdou do play-off druhou sezonu po sobě jako nejvýše nasazený tým Východní konference. Pozici jedničky si zajistili vítězstvím nad Miami 130:116. Ke druhému triumfu ze čtyř utkání ve floridském resortu Walta Disneye dotáhli Bucks hvězdný Janis Antetokounmpo, jenž zaznamenal 33 bodů a 12 doskoků, a křídelní hráč Khris Middleton s 33 body a osmi asistencemi.

Utkání Milwaukee - Miami
zdroj: ČTK/AP

Bucks vítězství vybojovali zlepšenou hrou ve druhém poločase - ten první prohráli 56:73. "Věděli jsme, že druhou půli jim musíme ztížit, a povedlo se. První příčka je pro kluky odměna, ale naše práce nekončí," řekl kouč Milwaukee Mike Budenholzer.

Damian Lillard dovedl Portland 45 body k výhře 125:115 nad Denverem. Hvězdný rozehrávač trefil 11 trojek a vyrovnal vlastní klubový rekord, Trail Blazers své dosavadní maximum překonali 23 koši zpoza oblouku.

Je nám líto, video expirovalo.
Denver neudržel vedení a Portlandu podlehl

"Dlouho jsme stáli, ale tušil jsem, že se rozehraju," řekl třicetiletý Lillard, jenž za první tři zápasy po pauze trefil jen 10 trojek z 30 pokusů. Na čtvrtečních jedenáct spotřeboval jen 18 hodů. Navíc přidal 12 asistencí, čímž napodobil Jamese Hardena a jako druhý hráč v historii zaznamenal v utkání přes deset trojek i asistencí.

Houston porazil 113:97 jisté vítěze Západní konference Los Angeles Lakers, kteří prohráli potřetí z posledních čtyř zápasů. Do zápasu nezasáhli Russell Westbrook (natažený sval) a LeBron James (bolavé tříslo), takže vynikl jiný hvězdný hráč Harden: tahoun Texasanů nastřílel 39 bodů včetně pěti trojek, přidal osm doskoků a 12 asistencí.

Druhý losangeleský celek Clippers porazil 126:111 Dallas v utkání soupeřů, kteří by na sebe mohli narazit v prvním kole play-off. Kawhi Leonard k tomu přispěl 29 body, Paul George 24 body a chorvatský pivot Ivica Zubac 21 body a 15 doskoky.

"Pokud se s nimi utkáme v play-off, bude to těžké, Clippers jsou favority na celkové prvenství. Ale těšíme se na výzvu," řekl Kristaps Porzingis, s 30 body nejlepší střelec Mavericks. Luka Dončič nastřílel 29 bodů, Dallas ale v "bublině" prohrál třetí utkání ze čtyř.

Výsledky:

Dallas - LA Clippers 111:126, Denver - Portland 115:125, Houston - LA Lakers 113:97, Milwaukee - Miami 130:116, Phoenix - Indiana 114:99, Sacramento - New Orleans 140:125.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články