Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Ani druhá utkání překvapivé výsledky nepřinesla. Znovu uspěl Nymburk i Svitavy

Favorité zatím ve čtvrtfinále play-off nejvyšší basketbalové soutěže potvrzují papírové předpoklady. Obhájci titulu z Nymburka vyhráli i druhý zápas nad USK Praha, tentokrát v poměru 95:58. Překvapení nepřipustili ani hráči Svitav, kteří udolali Ústí nad Labem 87:76. Oba týmy tak vedou v sérii hrané na čtyři vítězství 2:0.

Úřadující šampioni rozhodli o vítězství v první čtvrtině, kterou vyhráli 26:13, a navzdory vyrovnané druhé části náskok po přestávce postupně navyšovali.

Nejlepším střelcem zápasu byl s 16 body Bracey Wright, který dostal v základní sestavě přednost před Vojtěchem Hrubanem.

Už v první čtvrtině dal osm bodů a měl velkou zásluhu na tom, že domácí rychle získali dvouciferné vedení.

Dvě trojky Vukosavljeviče sice na začátku druhé půle přiblížily USK na deset bodů, ale pak Martin Kříž nastartoval šňůru 19:4, která definitivně zlomila odpor USK.

Pražané se oproti neděli museli obejít bez Marka Stevanoviče a v úzké rotaci týmu docházely síly. USK v poslední čtvrtině dal už jen šest bodů a spíše šetřil síly na domácí pokračování série.

"USK má své problémy se zraněními, přesto se snaží bojovat. A to je na nich sympatické a je to třeba ocenit. My po té delší pauze ještě nejsme v takovém rytmu, v jakém bychom chtěli být, ale brzy se do něj dostaneme, o to nemám strach," konstatoval trenér Nymburku Oren Amiel.

"Náš tým brzdí zranění, dnes nám i proto chyběla síla předvést výkon, jaký bych chtěl vidět každý zápas. Ale teď máme pár dní na to si odpočinout a snažit se být doma vyrovnanějším protivníkem," řekl kouč hostů Dino Repeša.

Svitavští Tuři naopak po vyrovnaném úvodu zápasu získali náskok ve druhé čtvrtině, kterou ovládli 25:14. V těsné druhé půli pak vedení nad Severočechy uhájili.

Je nám líto, video expirovalo.
Svitavy ve čtvrtfinále i podruhé přehrály Ústí nad Labem

Čtvrtfinále play-off ligy basketbalistů - 2. zápasy:

Nymburk - USK Praha 95:58 (26:13, 52:38, 73:52)

Nejvíce bodů: Wright 16, J. Bohačík a Davis po 13, Hruban 12, Benda 10 - Vukosavljevič 15, Mareš, Štěrba a Tůma po 10. Stav série: 2:0.

Svitavy - Ústí nad Labem 87:76 (25:25, 50:39, 67:57)

Nejvíce bodů: Slezák 16, Obrien 15, Marko a Aiken po 13, Kovář 12 - Houška 16, Svejcar 14, Wisseh a Fait po 11. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články