Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Legendární baseballista Jeter se s kariérou v play-off nerozloučí

New York - Baseballová hvězda Derek Jeter si v poslední sezoně své úspěšné kariéry play-off zámořské soutěže MLB nezahraje. New York Yankees prohráli s lídry své divize Baltimore Orioles 5:9 a přišli o zbytky nadějí na účast ve vyřazovacích bojích. Čtyřicetiletý polař se tak rozloučí v nedělním utkání na hřišti Bostonu Red Sox, kterým pro Yankees skončí základní část.

Derek Jeter
zdroj: AP autor: Bill Kostroun

Domácím fanouškům se Jeter naposledy představí dnes v dalším duelu s Baltimorem. "Je to těžké. Nehráli jsme prostě dost dobře," posteskl si pětinásobný vítěz Světové série, který už v únoru oznámil, že dvacátá sezona v MLB bude jeho poslední. Jeter zůstal celou kariéru věrný Yankees a drží řadu klubových rekordů. Od šéfa MLB Buda Seliga obdržel cenu komisionáře za celoživotní úspěchy.

"Měli jsme štěstí, že v posledních dvou dekádách byl tváří baseballu při všech vzletech a pádech právě Derek Jeter. Znamená pro svou generaci totéž, co byl pro tu naši Joe DiMaggio," uvedl Selig. Spolu s cenou předal Jeterovi i šek na 222 222 dolarů pro jeho nadaci, která se snaží vést děti a mládež ke zdravému životnímu stylu bez drog a alkoholu.

Účastníkovi 14 Utkání hvězd MLB před odchodem do sportovního důchodu vzdal hold i výrobce proslulých baseballových pálek Louisville Slugger. Firma oznámila, že na jeho počest přestane u pálky, s kterou Jeter hraje, používat označení P72 a model přejmenuje podle jeho iniciál na DJ2.

Před nedělním koncem 162zápasového maratonu základní části MLB má v Americké lize vedle zmiňovaného Baltimoru jistý postup do vyřazovací části i nejlepší celek sezony LA Angels, v centrální divizi drží vedoucí příčku Detroit, který má o dvě vítězství více než druhý Kansas. O čtvrtou místenku do play-off si to zřejmě ve "Wild Card game" rozdají právě Kansas s Oaklandem, šance Seattlu a Clevelandu už jsou pouze teoretické.

Obdobná situace panuje i v Národní lize, po Washingtonu si postup zajistili jasným vítězstvím 9:1 v kalifornském derby se San Franciskem i hráči LA Dodgers, v nejvyrovnanější centrální divizi má do play-off zatím nakročeno St. Louis, které se o první příčku přetahuje s Pittsburghem. Méně úspěšný z tohoto souboje si o prodloužení sezony zahraje v jednozápasovém předkole se San Franciskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články