Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Japonsko překvapení nepřipustilo. Po výhře nad Italy si zahraje semifinále

Druhým semifinalistou World Baseball Classic se stalo Japonsko. Asijský celek v Tokiu nepřipustil žádné překvapení a ve čtvrtfinálovém střetnutí porazil Itálii 9:3. Play-off si v závěrečném utkání skupiny zajistily výběry USA a Portorika.

Je nám líto, video expirovalo.
USA si koledovalo na WBC o vyřazení

Japonsko prošlo do semifinále na všech dosavadních turnajích World Baseball Classic a letošní podnik na této skvělé bilanci nic nezměnil.

Asijský tým udělal rozhodující krok k postupu už ve třetí směně, kdy skóroval hned čtyřikrát a Italové na výrazný náskok favorita ve zbytku střetnutí nedokázali adekvátně odpovědět. Japonci naopak svoje vedení nadále navyšovali a skóre se nakonec zastavilo na stavu 9:3.

Japonci tak doplní Kubu mezi týmy, které z asijských skupin postupují mezi nejlepší čtyři celky. Semifinále se bude hrát v USA.  

Američané si koledovali, Dominikánci nečekaně končí

Vyřazovací části se zúčastní i Američané, i když si koledovali. V závěrečném utkání skupiny C se proti Kolumbii trápili a po třetí směně dokonce prohrávali 1:2. Favoritovi se skóre povedlo otočit v pátém inningu, kdy zaznamenali dva doběhy.

Vedení však výběr USA navýšit nedokázal a musel se do úplného závěru strachovat o postup. Ani Kolumbijci už ale nezapsali žádný doběh a Američané tak zvítězili 3:2. Ve čtvrtfinále vyzvou vítěze skupiny D Venezuelu.

Nečekaný konec ve skupině naopak potkal favorizovanou Dominikánskou republiku, která sice měla v týmu celou řadu hvězd, ale v klíčovém utkání prohrála s Portorikem 2:5.

Portoričané, kteří obhajují druhé místo, si zahrají ve čtvrtfinále s Mexikem. Budou se muset ale obejít bez své hvězdy Edwina Díaze, jenž se zranil při oslavách vítězství. (VÍCE ZDE)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články