Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Čeští baseballisté prohráli na mistrovství Evropy s Nizozemskem

Ostrava - Čeští baseballisté prohráli ve svém druhém vystoupení na mistrovství Evropy v Ostravě s favorizovaným Nizozemskem 0:7. Utkání skončilo kvůli dešti předčasně už po páté směně. O výsledku rozhodl hned úvod zápasu, po dvou směnách už Nizozemci měli pětibodový náskok. Čeští baseballisté zatím mají na kontě jedno vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští baseballisté nestačili na ME na Nizozemsko

Na minulém mistrovství Evropy před dvěma lety čeští baseballisté Nizozemce v jejich domácím prostředí překvapivě porazili v prodloužení. Tento výsledek ale v Ostravě nedokázali zopakovat. Proti favorizovanému protivníkovi, který z posledních sedmi šampionátů získal pětkrát titul a dvakrát stříbro, měl český tým velmi obtížnou roli.

Největší problémy měli čeští baseballisté na pálce, proti rychlému nadhazovači Diegomaru Markwellovi se dlouho nedovedli prosadit. O jediné dva úspěšné české odpaly se zasloužili Jakub Malík a Jakub Hajtmar, naopak Nizozemci měli jedenáct odpalů. Na nadhazovačském kopci začal utkání Petr Minařík, kterého v průběhu čtvrté směny nahradil Tomáš Duffek.

Bez porážky zůstali po dvou kolech ostravské skupiny vedle baseballistů Nizozemska ještě Španělé. Ve skupině v německém Řeznu mají po dvou vítězstvích obhájci titulu Italové a Francie.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články