Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Basebalová MLB zažila po 11 letech "perfect game", Germán vynuloval Oakland

Zámořská baseballová liga MLB byla po 11 letech svědkem takzvané "perfect game". O vzácný zápis se postaral nadhazovač New York Yankees Domingo Germán, který při drtivém vítězství 11:0 v Oaklandu nepustil i s pomocí několika famózních zákroků spoluhráčů v poli ani jednoho pálkaře soupeřova týmu na první metu. Třicetiletý hráč to dokázal jako první Dominikánec v historii ligy.

Nadhazovač Domingo Germán z New York Yankees
zdroj: REUTERS

V téměř stopadesátiletých dějinách soutěže a po více než 235 tisících duelech šlo o teprve 24. "dokonalý zápas". Naposled ho předvedl v srpnu 2012 venezuelský nadhazovač Félix Hernández ze Seattlu. V klubové historii Yankees je Germán čtvrtým hráčem, kterému se to podařilo, a prvním od roku 1999, kdy to dokázal David Cone.

"Je to fantazie, když si uvědomíte, že je to v baseballu něco jedinečného. Moc lidí příležitost odházet perfect game nemělo, a že jsem to v kariéře dokázal, si budu navždy pamatovat," řekl Germán. "Poslední směna byla úplně jiná. Cítil jsem tlak jako nikdy dřív. Snažil jsem se představovat, co udělám, ale nechtěl jsem chybovat. Toho tlaku bylo strašně moc, ale přesto to dopadlo," radoval se.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články