Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

První triumf od roku 2015 a pátý v historii. Češi ovládli Pražský baseballový týden

Říká se, že poslední krok bývá ve sportu nejtěžší, ale Češi ho zvládli. Domácí reprezentanti otočili finále proti americkému celku Globetrotters z 0:3 na konečných 9:5 a opanovali Pražský baseballový týden. Skvěle se tak naladili na blížící se evropský šampionát, který hostí Česko v září.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi jsou šampiony Pražského baseballového týdne

Čeští baseballisté vyhráli všechny čtyři zápasy na turnaji. Nejprve ovládli skupinu v konkurenci australského a rakouského týmu a v repríze souboje o triumf ve skupině si i napodruhé poradili s americkým výběrem Globetrotters ve finálovém duelu.

Zámořští zástupci sice vedli 3:0 v polovině třetí směny, ale Češi nejprve čtyřmi body stav otočili a po šesti směnách vedli už 9:2. Třetí skončil australský celek z Nového Jižního Walesu. Marek Chlup se stal nejužitečnějším hráčem turnaje, Tomáš Ondra byl vyhlášen nejlepším nadhazovačem.

"Bylo dobře, že i když jsme se dostali o tři body dolů, tak jsme se dokázali vrátit. V další jsme jim naložili a dostali se do vedení," začal své hodnocení catcher Martin Červenka.

"Lukáš Hlouch házel výborně. Měl výborné rychlé nadhozy, krásně umísťované na strany. Pomalé nadhozy nechával trochu výš, než bychom si představovali, ale furt to bylo efektivní. Velmi dobrá práce od něj. Ještěže máme Máru Chlupa. Ten měl neuvěřitelný turnaj a jsme moc rádi, že ho máme v týmu. Obecně, lidi se dostávali na mety, Marek Krejčiřík měl výborné starty, Filip Moštěk taky. Musím pochválit celý tým. Všichni se snažili a udělali jsme maximum," dodal zkušený hráč pražského Tempa.

"Martin Schneider tam měl menší problém, ale vrátil se a vydržel do čtvrté směny. My jsme pak na pálce otočili stav. Já jsem byl od začátku zápasu připravený mentálně, že bych naskočil co nejdřív. Kluci se vzpamatovali, začali přidávat body. Padl tam i dvoubodový homerun, což nám hodně pomohlo a pokračovalo to až do konce zápasu. Takže skvělé," řekl po utkání nadhazovač Lukáš Hlouch.

Podzimní mistrovství Evropy bude hostit od 24. září do 1. října pět českých měst – Praha, Brno, Ostrava, Třebíč a Blansko.

Pražský baseballový týden:

Finále: Česko – Globetrotters 9:5.

O 3. místo: Nový Jižní Wales – Rakousko 7:5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články