Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Zlatá tretra už zná termín, v Ostravě se bude závodit na konci května

Atletická Zlatá tretra se letos v Ostravě uskuteční v úterý 31. května. Bude prvním evropským mítinkem zlaté kategorie Kontinentální Tour, jejíž kalendář dnes zveřejnila Světová atletika. Poprvé se na této úrovni, která je hned pod Diamantovou ligou, bude závodit na Bermudách a v New Yorku. Mítink tradičně vysílá živě ČT sport a web ctsport.cz.

Na Zlaté tretře ani ostatních mítincích této kategorie nebudou stejně jako v Diamantové lize startovat atleti z Ruska a Běloruska, které kvůli invazi na Ukrajinu vyloučila ze svých závodů i mezinárodní federace.

Zlatá kategorie Kontinentální tour začne 9. dubna na Bermudách ve městě Devonshire, pak bude pokračovat v kalifornském univerzitním areálu Mt. San Antonio College (Mt. SAC) a před Ostravou se uskuteční ještě mítinky v Nairobi a Tokiu. Celkem do zlaté kategorie Kontinentální tour patří dvanáct mítinků. Devět z nich je naplánovaných před nabitým programem prázdninových měsíců, kdy je v plánu mistrovství světa a Evropy i Hry Commonwealthu.

Pořadatelé ostravského mítinku vzhledem k aktuálnímu uvolnění opatření proti koronaviru už spustili prodej vstupenek na závod, který se na Městském stadionu ve Vítkovicích uskuteční v podvečerních hodinách.

Kalendář zlatých mítinků 2022:

9. dubna - Devonshire (Bermudy), 16. dubna - Mt. SAC (USA), 7. května - Nairobi, 8. května - Tokio, 31. května - Zlatá tretra Ostrava, 3. června - Bydhošť, 6. června - Hengelo, 12. června - New York, 14. června - Turku, 8. srpna - Székesfehérvár, 4. září - Chorzów, 11. září - Záhřeb.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články