Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Železný o Špotákové: Bylo to vydřené, ale Bára si to zasloužila

Curych – Dlouho nervózně sledoval, jak se Barbora Špotáková nemůže trefit do svých pokusů a na rozběžišti v Curychu se trápí. Trenér Jan Železný se však nakonec dočkal a jeho hvězdná svěřenkyně pátým hodem na evropském šampionátu vybojovala zlato. Světový oštěpařský rekordman si tak připsal další velký trenérský úspěch, i když po konci přiznal, že takto náročný závod dlouho nezažil. 

Jan Železný v objetí s Barborou Špotákovou po vítězství na ME
zdroj: ČTK autor: Alföldi Tibor

"Šílený," hlesl krátce po finále Špotákové. A hned musel jít ze stadionu pryč a dát si pivo. "Jsem hotovej," prohlásil. 

Uznal, že Špotáková je závodník, který nemá obdoby. I když se jí nedařilo, dokázala se zvednout. "Tohle bylo hodně vydřené. Byl to mrtvý den, musela ze sebe dostat všechno," prohlásil Železný. 

Málem ho braly mrákoty, když Špotáková čtvrtý pokus hodila jen jako tréninkový. Ale pak uznal, že jí pomohl stejně jako daleký hod Srbky Tatjany Jelačové. "To byl důležitý moment," tvrdil. "To přece není holka, která by měla Báru v tuhle chvíli porazit," prohlásil.

Řekla si to i Špotáková. "Musela se strašně vydat ze sil, nahecovat se. Rozběžiště je takové tupější, bylo vidět, že to není ono, že jí to nejede," všiml si. 

Měl velký strach, že se některá ze soupeřek utrhne a hodí přes 66 metrů. "Bojovalo se tam na malých metrech, bál jsem se, aby to někomu neuletělo, to by byl průšvih," připustil. "Ale zvládla to, zaslouží si to. Jinak jsem si říkal, že by to byl podělaný den," prohlásil. 

Ale hned si to rozmyslel. "Moje dcera má dneska narozeniny, takže vlastně by nebyl podělaný," usmál se nakonec. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články