Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Výškařka Hrubá rozšířila českou medailovou sbírku

Eugene – Medailová sbírka českých atletů na juniorském mistrovství světa se rozrostla o další cenný kousek. Stříbro v Eugeny vybojovala, dokonce v novém českém rekordu své věkové kategorie, výškařka Michaela Hrubá. Šestnáctiletá atletka se tak postarala o třetí český cenný kov na šampionátu po zlatých medailích desetibojaře Jiřího Sýkory a chodkyně Anežky Drahotové. 

Michaela Hrubá
zdroj: ČTK autor: Salajka Martin

K druhému místu pomohl Hrubé finálový výkon 191 cm, čímž česká atletka výrazně překonala své dosavadní osobní maximum. Letos v hale se zlepšila na 185 cm, pod otevřeným nebem se dostala nejvýš na 187 cm. Naposledy při červnovém mistrovství Evropy družstev v Braunschweigu. Laťku ve výšce 191 cm zdolala v Eugene na třetí pokus a podlehla pouze o rok starší Britce Morgan Lakeové, která skočila 193 cm. 

"Byla jsem nervózní, je to velká soutěž, nikdy jsem na mistrovství světa nebyla. Ale jsem šťastná," řekla Hrubá na stránkách mezinárodní federace IAAF. "Trenér mi říkal, že tu přes 190 skočím, tak jsem tu udělala," radovala se.

Členka oddílu JAC Brno Hrubá je velkým příslibem české výšky. Na atletickou scénu vlétla loni jako patnáctiletá, když vytvořila žákovský národní rekord 183 cm a stala se seniorskou mistryní republiky. Předtím se rodačka z Bořitova na Blanensku věnovala cyklistice, plavání i triatlonu, v atletice zkoušela také víceboj, s nímž koketuje dodnes.

"Míša je obrovský talent a může skákat dva metry. Je však ve věku, kdy většina špičkových talentů končí. Má to všechno ve svých rukou, musí ale atletice podřídit vše," řekl již dříve v médiích její kouč Nezdařil, který v minulosti vedl také trojskokanskou mistryni světa Šárku Kašpárkovou či českou výškařskou rekordmanku Zuzanu Hlavoňovou. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články