Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Vícebojařský závod v Kladně bude v seriálu IAAF Challenge

Berlín - Desetibojařský mítink v Kladně se po třech ročnících dostal do vícebojařské série IAAF Challenge. Zařazení do prestižní kategorie závodů potvrdila na svém zasedání v Berlíně Mezinárodní asociace atletických federací (IAAF). Čtvrté pokračování závodu s názvem TNT-Fortuna Meeting na stadionu na Sletišti se příští rok uskuteční v úterý 15. a ve středu 16. června. Vedle Kladna jsou do seriálu opět zařazeny závody v italském Desenzanu (8.-9. května), rakouském Götzisu (29.-30. května), německém Ratingenu (19.-20. června) a francouzském Talence (11.-12. září). Ze série naopak vypadl další francouzský závod v Arles.

Organizátorům zařazením do IAAF Challenge ubudou starosti se sháněním kvalitních závodníků, neboť nejlepší vícebojaři v součtu tří závodů v seriálu v sezoně dostanou od IAAF finanční prémie. Bude tak v jejich zájmu do Kladna přijet. Dosud za svou účast inkasovali tučné startovné.

"Jsem šťastný jako blecha. Snažili jsme se o to od prvního ročníku, dokonce jsme se už začali bát, že nám není přáno, nebylo to jednoduché. Chápu, že jsme se museli osvědčit a ukázat, že to myslíme vážně," řekl ředitel mítinku Zdeněk Lubenský. "Nyní můžeme soustředit síly na to, abychom mítink pozvedli ještě o stupínek výš," uvedl bývalý tyčkař.

Velkou radost měl i ambasador a jeden z organizátorů závodu Tomáš Dvořák, bývalý světový rekordman a trojnásobný mistr světa v desetiboji. "Je to pro nás ale také samozřejmě velký závazek," uvedl v Berlíně, dějišti mistrovství světa, kde působí jako komentátor České televize. "Věřím, že to v mnohých směrech ulehčí práci a rozhodování závodníků pro příjezd do Kladna," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články