Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Veselý po zisku titulu: Když nic nečekáte, je tam prostor pro zázrak

Hodil nejdál v sezoně a porazil i českou jedničku Jakuba Vadlejcha. A to se Vítězslav Veselý těsně před domácím šampionátem v Hodoníně necítil vůbec dobře a zvažoval svou účast. Nakonec se devětatřicetiletý oštěpař po výkonu 85,97 metru mohl radovat z titulu mistra republiky. Teď se musí rozhodnout, zda pojede na mistrovství světa i Evropy.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejlepší hod sezony v podání Vítězslava Veselého

"Snažil jsem se to pojmout, že se půjdu bavit. Jak slyšíte na hlase, nebyl jsem úplně v kondici. Poslední dny jsem přemýšlel, jestli vůbec budu závodit. Jsem rád, že jsem do toho šel," řekl novinářům.

Jako místní rodák byl společně s Filipem Sasínkem tváří na plakátu šampionátu. "Nebylo to vůbec jednoduché, od neděle jsem docela kašlal, bolel mě krk. Necítil jsem se dobře, říkal jsem si, že kdyby to bylo někde jinde, tak ani nebudu startovat. Byla to výzva si to nastavit, že ať hodím, co hodím, půjdu se tím bavit. A když nic nečekáte, je tam prostor pro zázrak," svěřil se po soutěži, v níž hodil nejdál od roku 2015.

Znovu se mu potvrdilo, že největším limitem je hlava. "Když nebudete věřit, že můžete něco hodit, protože jste starý, tak se to stane. Když si dovolíte věřit, že to bude dobré, může se stát něco, co jste si ani nemysleli, že se může stát. A teď se to nějakým způsobem stalo. Celé to drama, jestli vůbec budu závodit, pak jsem se zachraňoval třetím pokusem, abych mohl házet dál. Člověk to nevymyslí, je to úžasné," rozplýval se devětatřicetiletý oštěpař.

Děkoval pořadatelům šampionátu v Hodoníně. "Po tom tornádu to vůbec neměli jednoduché všechno nanovo udělat, aby se to stihlo," ocenil. Byl v Hodoníně jen hodinu po tornádu a viděl zkázu. "Velká poklona všem z hodonínské atletiky, jak se s tím poprali. Překopávalo se to, byli tu od rána do večera, aby se to stihlo na poslední chvíli. To jsou největší hrdinové těch dvou dnů," doplnil.

Je kvalifikovaný na mistrovství světa i Evropy, ale ještě se nerozhodl, jestli absolvuje oba vrcholy. "Potřebuju se dát dohromady s průduškami, což často trvá dlouho. Nechci do toho vstupovat tréninkem, aby se to neprodlužovalo. Musím to nějak vymyslet, udělám to tak, aby to se mnou bylo co nejvíc v souladu. Teď nad tím nechci přemýšlet, chci si užívat tenhle okamžik," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články