Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Stromšík nastiňuje plány: Czech Indoor Gala, MČR a poté příprava na olympijskou sezonu

Zdeněk Stromšík se už ve středu představí na Czech Indoor Gala. Na šedesátce bude čelit jak reprezentačnímu kolegovi Janu Velebovi, tak zahraničním hvězdám. Jak jejich souboj dopadne a jaké změny pro českého sprintera znamenalo přesunutí letošního halového mistrovství světa? Přímý přenos Czech Indoor Gala sledujte ve středu od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zdeněk Stromšík
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

První velký start už je na spadnutí. Czech Indoor Gala proběhne v Ostravě ve středu, a to před kamerami České televize. Stromšík se cítí připraven. "Už teď bych se měl představit v dobré formě," říká český rekordman na 100 m, který se o nejlepší čas dělí s reprezentačním kolegou Janem Velebou. I ten se ve slezské metropoli představí.

"Vždy je zajímavé, když se česká špička měří se zahraniční konkurencí," míní Stromšík, podle něhož půjde o vyrovnaný závod. Nasvědčoval by tomu výsledek jabloneckého mítinku, kde oba české soky dělila jediná setina sekundy. Stromšík na severu Čech zaběhl šedesátku v "ďábelsky" rychlém čase 6,66. 

Přípravu na olympijskou sezonu mu před několika dny zkomplikovalo rozhodnutí Světové atletiky, která se rozhodla – kvůli koronaviru – přesunout halové mistrovství světa na příští rok. "Chvíli jsem na to koukal jak puk, pak jsem volal trenérovi. Trochu mě to zklamalo," připouští atlet z Vítkovic.

Je nám líto, video expirovalo.
Jak dopadne souboj Stromšík vs. Veleba?

"Předpokládal jsem, že to bude v Číně. Rozhodnutí bylo hodně narychlo. Tak hluboko do toho nevidím, abych věděl, jestli to šlo přeložit," přemítá o důvodech přeložení halového šampionátu. "Budu se soustředit na následující mítinky a formu gradovat pro mistrovství České republiky," dodává.

"Naše plány se nezměnily v nejbližší budoucnosti, po MČR budu mít krátké volno a pak se budu připravovat na olympijskou sezonu," uzavřel Stromšík. Jeho souboj jak s kolegou Velebou, tak dalšími sprinterskými esy z celého světa sledujte ve středu od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články