Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festival Liberec 2023

Stráskému na olympiádu schází tři místa. Naději neztrácí

Desetibojař Vilém Stráský zaostal o 102 bodů za osobním rekordem z nedávného šampionátu a na mítinku v německém Ratingenu skončil třetí. S celkovým ziskem 7986 bodů nestačil na domácí dvojici Till Steinforth (8287 bodů) a Felix Wolter (8226 bodů). Místenku do Paříže si i tak zatím nevybojoval.

Vilém Stráský na ME v Římě
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

Stráský bojoval v Ratingenu především o šanci na olympijské hry v Paříži. "Směrem k olympiádě si polepším, ale stále jsem na 27. pozici a jede 24 lidí. Musím tedy počkat na finální přihlášky a uvidí se, jestli někdo třeba kvůli zranění nepojede," uvedl čtyřiadvacetiletý vítěz loňské univerziády v Čcheng-tu.

O lepší součet v Ratingenu ho připravily křeče v závěrečném běhu na 1500 metrů, který dokončil za 4:47,35 minuty. Výrazně pomaleji než před měsícem v Götzisu, kde si vylepšil osobní rekord na 4:22,53 a také díky tomu v desetiboji poprvé překonal hranici 8000 bodů.

"Na patnáctistovce jsem si věřil na rychlý čas, ale právě ty dva desetiboje předtím byly dost náročné, tak už to nohy nevydržely," uvedl Stráský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články