Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Staněk: Sice jsem na tréninku házel daleko, ale tohle už je opravdu hodně

Vstup do nové sezony z říše snů prožil na atletickém mítinku Czech Indoor Gala v Ostravě-Vítkovicích koulař Tomáš Staněk. Po zranění prsního svalu závodil letos poprvé a vyhrál v halovém osobním rekordu 21,61 metru a přiblížil se na osmnáct centimetrů českému halovému rekordu Remigia Machury.

Tomáš Staněk na atletickém mítinku Czech Indoor Gala
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Ani sám Staněk nečekal, že zahájí sezonu podobným výkonem. "Sice jsem na tréninku házel daleko, ale tohle už je hodně daleko. Jsem maximálně spokojený," pochvaloval si.

Po čtyřech sériích na vítkovickém mítinku skončil, protože si byl jistý vítězstvím a nechtěl riskovat. "Cítil jsem tam ztuhlost, jak se ten sval zatěžuje, tak jsem toho radši nechal, aby k něčemu nedošlo. To by bylo špatné směrem k halovému mistrovství světa. Nemusel bych se stihnout dát do kupy," vysvětlil.

Kvůli trhlině v prsním svalu nemohl Staněk skoro měsíc a půl vrhat ani cvičit vršek těla. Místo toho se více věnoval jiným věcem. "Zlepšil jsem nohy, dynamiku celkově a záda. Asi ten vršek tolik nevadí. Techniku si evidentně pamatuji z léta, ale pořád je tam co zlepšovat. Na první závod to bylo bezva," líčil český rekordman.

V halové sezoně pomýšlí na překonání nejen halového, ale také vlastního absolutního českého rekordu 22,01 metru. Touží rovněž uspět na březnovém HMS v Birminghamu. "To je pro mě hlavní. Ne, abych se honil za českým rekordem a objížděl závody. Bude dobré, když každý závod nabídne stejné překvapení jako dnes," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články