Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Spojení výkonů a týmového ducha. Trofej pro Kontinentální pohár tvoří 116 křišťálových kolíků

Spojení individuálních výkonů a týmového ducha symbolizuje trofej pro atletický Kontinentální pohár, který se uskuteční 8. a 9. září v Ostravě. Tvoří ji 116 křišťálových "štafetových kolíků" pro každého člena vítězného týmu včetně doprovodu. Uprostřed je různobarevný ovál pro vítěznou federaci.

Trofej pro Kontinentální pohár
zdroj: ČT

Každý kolík má originální dekor a je na něm vytištěn název a termín akce. Do nerezového podstavce jsou zapuštěny ve třech řadách kolem barevné plochy. "Celkový tvar je stylizovaná aréna zaplněná sportovci a diváky. Je to symbolika jakési pospolitosti a zároveň výjimečnosti," uvedl jeden z autorů trofeje Jaroslav Koléšek.

Trofej se vyráběla více než deset měsíců v několika dílnách. Váží téměř metrák a půl. "Křišťál k naší republice neodmyslitelně patří. Může to evokovat i naše stoleté výročí vzniku republiky. Zainvestovali jsme do toho záměrně. Výrobní cena poháru je tři čtvrtě milionu korun," řekl předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník.

Je nám líto, video expirovalo.
Trofej pro Kontinentální pohár tvoří 116 křišťálových kolíků

Při Kontinentálním poháru v Ostravě bude trofej vystavena v bráně, kterou budou závodníci přicházet na stadion. Jedním z nich bude i koulař Tomáš Staněk. "Moc jsem nepochopil ze začátku ten význam, ale když mi to páni tvůrci objasnili, tak je to skvělá věc," sdělil. Ocenil, že je každý kolík originál. "Mně se samozřejmě taky líbí některé víc a některé míň, ale celkově to působí fakt pěkně," doplnil čtvrtý muž nedávného mistrovství Evropy.

Je jedním ze čtyř českých atletů, kteří se na Kontinentálním poháru v týmu Evropy představí. Vedle něj budou startovat také oštěpařka Nikola Ogrodníková, která se kvalifikovala jako vicemistryně Evropy, a mílařka Simona Vrzalová s oštěpařem Jakubem Vadlejchem, kteří stejně jako Staněk dostali divokou kartu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články