Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Porazil jsem jednoho z nejlepších oštěpařů na světě, váží si Vadlejch skalpu Röhlera

Jediným českým vítězem na 57. ročníku atletického mítinku Zlatá tretra se stal oštěpař Jakub Vadlejch. Poprvé v aktuální sezoně navíc dokázal porazit olympijského šampiona Thomase Röhlera. V průběhu soutěže se s německým rivalem hecovali, aby se posunuli k devadesátimetrové hranici. Ta ovšem tentokrát odolala.

Oštěpař Jakub Vadlejch na atletickém mítinku Zlatá tretra
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Je to skvělé. Vyhrát Zlatou tretru bylo vždy mým snem," prohlásil Vadlejch, jehož nejdelší pokus z druhé série měřil 88,36 metru.

Český atlet nicméně ví, že "devadesátka" je v jeho možnostech. "Byla zima, krapet pršelo a byl lehký protivítr. To jsou všechno podmínky proti oštěpu. A přesto jsem hodil za osmaosmdesát metrů. Musím si techniku srovnat v hlavě a uvidíme," pokračoval.

Cenného vítězství si moc vážil. "Thomas (Röhler, pozn. autora) se nikdy nedá zdolat jen tak. Vyhrál tady v posledních dvou letech a tři roky zpět byl druhý. Bojoval jsem a porazil jsem jednoho z nejlepších oštěpařů na světě."

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězný pokus Vadlejcha v hodu oštěpem v Ostravě

S šestadvacetiletým rodákem z Jeny se vzájemně podporovali. "Do posledních pokusů jsme se hecovali, abychom atakovali devadesát metrů. Nevyšlo to, ale je před námi spousta dalších závodů," konstatoval o rok starší Vadlejch, jenž si myslí, že technicky házel lépe než při vítězství na Odložilově memoriálu.

Trenér Jan Železný, který je mimo jiné i ředitelem Zlaté tretry, ho za výkon pochválil. "Říkal, že chtěli otočit strany, že by se házelo po větru, ale už to bylo tak brzo před závodem, že to nestihli," uzavřel dvojnásobný šampion Diamantové ligy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články