Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Po Svobodovi nebude na ME ani Kopecký. Zraněný stehenní sval jej nepustí

Desetibojař Ondřej Kopecký se kvůli zranění stehenního svalu nemůže zúčastnit evropského šampionátu v Mnichově. Svěřenec Romana Šebrleho se nestihl dát stoprocentně do pořádku a do Německa neodcestuje. Následuje překážkáře Petra Svobodu, který přišel o start na ME rovněž ze zdravotních důvodů.

Kopecký se zranil před třemi týdny v posledním tréninku před startem v Eugene a od té doby se věnoval intenzivní léčbě. Při dnešním zátěžovém testu v tréninku se ale potíže znovu projevily. "Udělali jsme maximum pro to, abych se uzdravil," litoval čtyřiadvacetiletý atlet. "Dnes jsme zkusili trénink naplno a znovu mě v tom svalu zabolelo tak, že jsem nemohl pokračovat. Snažili jsme se sval postupně zatěžovat, ale na plnou zátěž nebylo tělo připravené," konstatoval.

Kopecký si v červnu na domácím šampionátu vytvořil osobní rekord výkonem 8310 bodů a patří mu s ním sedmé místo v evropských tabulkách. Teprve v květnu v Bydhošti přitom atlet pražské Dukly pokořil poprvé osmitisícovou hranici. Na debut na velké akci si nyní bude muset počkat do příštího roku. "Bohužel jsem měl moc krátkou dobu na to, abych se dal směrem k mistrovství Evropy do kupy. Nechci tam odjíždět s tím, že to prostě zkusím. Mrzí mě to," dodal Kopecký.

Česká výprava na šampionát, který v bavorské metropoli začne v pondělí, má aktuálně stále rekordních 53 členů. V desetiboji bude mít tým nyní dvoučlenné zastoupení v Jiřím Sýkorovi a Adamu Sebastianu Helceletovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články