Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ostrava vítá českou atletickou elitu, Czech Indoor Gala ozdobí i olympijský šampion

Nejkvalitnější atletický halový mítink v Česku hostí už tradičně Ostrava. Na Czech Indoor Gala, které patří do stříbrné kategorie seriálu World Athletics Indoor Tour, neschází domácí špička či olympijský vítěz ve skoku do dálky Miltiadis Tentoglu. Přímý přenos sledujte od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Miltiadis Tentoglu na Czech Indoor Gala
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Třetí závod v rychlém sledu čeká halového mistra Evropy ve vrhu koulí Tomáše Staňka. Od mítinku Kladno Indoor se potýká s bolavým úponem tricepsu odhodové pravé ruky, což mu způsobuje problém při propnutí lokte.

Při druhém místě v Kladně ani nedělním vítězství v Nehvizdech nezopakoval jednadvacetimetrový vrh z úvodu sezony v Jablonci.

Nyní může útočit na nejdelší vrh roku, který je po fiasku s měřením na elitním mítinku v New Yorku zatím na 21,33 metrech. Staněk v Jablonci zapsal o patnáct centimetrů méně. "Ne že bych prahl být v čele tabulek, ale je to dobrá motivace navíc posunout se alespoň za tuto hranici," poznamenal koulař, jehož největším soupeřem by měl být Polák Michal Haratyk.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Atletická esa se v Ostravě zúčastní mítinku Czech Indoor Gala

Největší světovou hvězdu uvidí dálka, kde se představí král z Tokia i úřadující mistr Evropy Tentoglu. V Ostravě bude usilovat o třetí triumf po letech 2018 a 2020, kdy vytvořil rekord mítinku výkonem 804 centimetrů. "Jsem ve skvělé formě a doufám, že dosáhnu dobrého výsledku," prohlásil dálkař, kterého čeká první start od zlatého olympijského finále.

Chce atakovat své ostravské maximum. "Pro mě to není moc dobrý výkon, chci předvést něco lepšího. Věřím, že ho překonám," dodal Tentoglu. S hvězdným Řekem se utká i český rekordman Radek Juška nebo stříbrný medailista z HME Thobias Montler ze Švédska.

Na šedesátce se vedle české elity, kterou budou zastupovat Jan Veleba, Zdeněk Stromšík či Klára Seidlová, představí medailisté z HME včetně úřadující šampionky z Toruně Alji del Ponteové ze Švýcarska. Na čtvrtce má na rekord mítinku Zuzany Hejnové (51,96) zaútočit současná česká jednička Lada Vondrová, které bude konkurovat například členka zlaté nizozemské štafety z HME 2019 Lieke Klaverová.

Patnáctistovku ozdobí finalistka olympijských her v Tokiu Kristiina Mäki. Od úspěšné olympiády drží český rekord pod otevřeným nebem výkonem 4:01,23. Ten halový 4:05,73 však zaběhla právě na Czech Indoor Gala před třemi lety Simona Vrzalová. V Ostravě se představí i semifinalistka z OH Diana Mezuliáníková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články