Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ogrodníková: Na Zlatou tretru jezdím proto, že je na mě hrozně velký tlak

Loni skončila s výkonem 53,97 metru poslední, přesto letos do Ostravy přijede znovu. Oštěpařka Nikola Ogrodníková bere domácí akce jako psychickou přípravu. "Ráda jezdím na závody, kde mám stres, abych se to naučila na ty velké závody," svěřila se. Vicemistryně Evropy z roku 2018 chce tentokrát hodit za hranici 65 metrů a vylepšit techniku.

Nikola Ogrodníková
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

V Plzni sice sesadila z domácího trůnu světovou rekordmanku Barboru Špotákovou, ale ze svého vystoupení byla víc naštvaná než šťastná. Hodila 61,41 metru a zachraňovala se třetím pokusem, protože předchozí dva letěly doleva mimo výseč.

To je její neduh, který si přenesla z loňska. "Bylo to kvůli tomu, že mě bolela kyčel. Takže jsem se bála tam zarazit nohy a uhýbala jsem tomu pohybu. Což se mi nahrálo do letoška, takže se to snažíme nějak odbourat. Jde to postupnými malými krůčky, ale vidím tam progres," řekla čerstvě třicetiletá atletka, která se od loňského podzimu připravuje ve skupině Jana Železného.

Nejbližší možnost ověřit si pokroky bude mít v sobotu v Offenburgu. Tedy na místě, kde si loni na jaře hodila dosud platný osobní rekord 67,40. "Změnili jsme dvě věci v technice a právě si je budu zkoušet v Offenburgu, tak uvidíme, co to udělá. Jsem sama zvědavá," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy oštěpařek Ogrodníkové a Špotákové

A pak už přijde 8. září ostravský závod. "Chtěla bych prolomit ten loňský rok, kdy se mi nedařilo, a ukázat se v tom nejlepším světle. Mám pořád v plánu tu sezonu zakončit hezkým, kvalitním výkonem. Takže hodit opravdu za těch 65 metrů," přála si Ogrodníková, která by se na Zlaté tretře měla utkat se Špotákovou i úřadující olympijskou šampionkou Sarou Kolakovou z Chorvatska.

Závod na domácí půdě bere i jako mentální otužování. "Já sem vlastně jezdím proto, že tady je na mě hrozně velký tlak. Atlet se chce hrozně předvést doma a to je problém. Proto sem jezdím, i když se mi tu nedaří, protože já s tím potřebuju bojovat a potřebuju se to naučit. Ráda jezdím na závody, kde mám stres, abych se to naučila na velké závody," svěřila se.

V životní sezoně 2018 v předprogramu Zlaté tretry vyhrála oštěpařskou soutěž výkonem 64,17 metru, ale v září se jí na Městském stadionu v Ostravě nevydařil Kontinentální pohár. To nepřehodila ani 60 metrů a v osmičlenném startovním poli skončila sedmá.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články