Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na Zlaté tretře dojde na hvězdné souboje. Manyongu vyzve Echevarría

Na největším domácím atletickém mítinku Zlatá tretra se 12. června představí úřadující mistr světa v dálce Luvo Manyonga, jeho rival a čerstvý halový šampion z Birminghamu Juan Miguel Echevarría z Kuby nebo olympijský vítěz ve vrhu koulí Ryan Crouser z USA. Postaví se mu Tomáš Staněk. Chybět nebude ani trojnásobný halový šampion Pavel Maslák.

Luvo Manyonga
zdroj: ČTK/AP

Elitní český čtvrtkař poběží ve Vítkovicích potřetí v kariéře svou nejoblíbenější trať. Mezi soupeři by měl být také Španěl Oscar Husillos, diskvalifikovaný vítěz čtyřstovky z víkendového HMS. "Zlatá tretra je moje srdeční záležitost, rád se sem každý rok vracím a věřím, že zaběhnu zajímavý čas," prohlásil na dnešní tiskové konferenci Maslák.

Český rekordman ve vrhu koulí Staněk se opět poměří s mistrem světa Tomasem Walshem z Nového Zélandu, o jehož startu pořadatelé informovali už dříve, a také s Crouserem, který kvůli zranění vynechal halový šampionát a na léto se připravuje s ambicemi překonat světový rekord.

"Pořadatelé mi objednali dva docela tvrdé oříšky. Chtěli bychom atakovat rekord mítinku 21,77. Vloni jsem tu hodil s přešlapem 21,99, kdyby to letos vyšlo bez přešlapu, bylo by to fajn. Třeba Ryan loni dokázal házet na počkání přes 22 metrů, takže to bude špičkový závod," řekl Staněk.

Mezi dálkaři si zopakují souboj zlatý i stříbrný z Birminghamu Echevarría a Manynoga, kteří mají atakovat rekord mítinku 835 centimetrů Ivána Pedrosa z roku 1998. Sekundovat se jim pokusí český rekordman Radek Juška.

Letošní 57. ročník Zlaté tretry bude už bez fenomenálního jamajského sprintera Usaina Bolta, který ukončil kariéru. Mítink se uskuteční 12. června, organizátoři už prodali 2400 vstupenek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články