Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Na halovém světovém šampionátu se představí rekordní počet Čechů

Rekordní počet 22 reprezentantů se zúčastní halového mistrovství světa v atletice v britském Birminghamu. V české výpravě bude třináct mužů a devět žen. Mezi největší medailové naděje patří lídr světových tabulek ve vrhu koulí Tomáš Staněk, obhájce triumfu v běhu na 400 metrů Pavel Maslák nebo Jakub Holuša, který byl stříbrný na posledním šampionátu v Portlandu v běhu na 1500 metrů. Přímé přenosy od 1. do 4. března nabídne program ČT sport a ČT2 a také web ctsport.cz.

Pavel Maslák se raduje z vítězství na HMS
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Johanna Lundberg

V Británii se bude závodit od 1. do 4. března a česká výprava je momentálně o jedno jméno větší než při dosud rekordním šampionátu v roce 2010 v Dauhá. A seznam účastníků nemusí být konečný, ještě existuje možnost startu na pozvání světové federace IAAF.

V týmu je 14 limitářů v individuálních disciplínách, z toho po třech sprinterech, čtvrtkařích a vícebojařích. Velikost výpravy pak značně ovlivnila účast obou štafet na 4 x 400 metrů.

Nominace:

Muži: Zdeněk Stromšík, Dominik Záleský (oba 60 m), Pavel Maslák, Patrik Šorm (oba 400 a 4 x 400 m), Jakub Holuša (1500 m), Petr Svoboda (60 m př.), Tomáš Staněk (koule), Radek Juška (dálka), Jan Doležal (sedmiboj), Michal Desenský, Vít Müller, Filip Šnejdr, Jan Tesař (všichni 4 x 400 m).

Ženy: Klára Seidlová (60 m), Lada Vondrová (400 a 4 x 400 m), Simona Vrzalová (1500 m), Kateřina Cachová, Eliška Klučinová (obě pětiboj), Martina Hofmanová, Tereza Petržilková, Marcela Pírková, Zdeňka Seidlová (všechny 4 x 400 m).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články