Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Plavání 2024

Premiéru Vondrová zvládla. A teď tak běžet s Millerovou-Uibovou, přeje si

Premiéru na mistrovství světa má Lada Vondrová za sebou. A zvládla ji, přestože před šampionátem měla tréninkový výpadek kvůli poraněnému kolenu. Ve smíšené štafetě sice Češi nepostoupili z rozběhů, Vondrovou ale čeká po víkendu ještě hladká čtvrtka.

Na vnitřní straně pravé nohy měla Vondrová u kolena tejp, který chránil bolavé místo. "Měla jsem něco s postranním vazem. Vyřadilo mě to, nemohla jsem běhat v tretrách a chodila jen tempa. Takže jsem po dlouhé době zase tady nasadila tretry a běžela rychle. Vůbec jsem nevěděla, co to udělá," řekla.

Zranila se dva týdny před odletem a zatrnulo jí. "Musím říct, že týden před odjezdem jsem si myslela, že nikam nepojedu. Nasadila jsem si tretry a myslela, že to bude dobré, a nedoběhla jsem úsek. Dala jsem volno a běhala v botách - a teď je to naštěstí dobré. Ale to rychlostní manko tam určitě je," vyprávěla.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozběh běhu na 4x400 m a ohlasy české smíšené štafety

Byla ráda, že si ve smíšené štafetě vyzkoušela stav problematického kolena. "Musím zaklepat, nebolelo mě to, takže by to mělo jít. Uvidím, co s tím udělá start z bloků, tohle bylo přece jen pozvolné rozběhnutí," uvedla stříbrná medailistka z letošního ME do 22 let.

"Musím říct, že jsem od toho čekala víc, těch lidí tady opravdu moc není. Je to zvenku takový masivní stadion a uvnitř nic moc. Ale i tak je to mistrovství světa a už jen běhat s tou světovou špičkou je super," komentovala prostředí v Kataru. 

Čtvrtku by chtěla běžet s bahamskou favoritkou Shaunae Millerovou-Uibovou. "Je to takový můj vzor, už jsem s ní běžela na Tretře. Ale běžet s favoritkou v běhu je dobré i proto, že se neběží tak rychle, mohlo by to pro mě s ní být schůdné," vysvětlila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články