Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Rosolová generálku na šampionát nedokončila, Špotáková je v pohodě

Tábor - Atleti testovali formu před mistrovstvím světa. Deset dnů před startem londýnského šampionátu se předvedli na mítinku v Táboře. Test se příliš nevydařil Denise Rosolové. Ta závod na 200 metrů nedokončila a čeká ji lékařské vyšetření. Zato Barbora Špotáková navzdory únavě hodila dvakrát přes šedesát metrů a byla s výkonem spokojená.

Je nám líto, video expirovalo.
Atleti v Táboře testovali formu před MS

Rosolová jasně vedla, ale za polovinou trati zvolnila a zastavila, potom si i klekla na dráhu. Problém byl v zadním stehenním svalu. "Doufám, že to byla jen křeč," věřila atletka s tím, že když chtěla přidat, ozvala se bolest, a tak závod radši vypustila.

Mítink ve větrném a chladném počasí se naopak vydařil Barboře Špotákové, která poslala oštěp do vzdálenosti 62,62 metru. "Jsem hlavně ráda, že jsem zůstala zdravá. Já jsem tušila, že to nebude nic moc. Byla jsem po posledním závodě opravdu hodně unavená," přiznala oštěpařka, která nyní byla na soustředění v Nymburce. "Věřím, že i v tkovéhle únavě jsem schopna hodit kvalifikační limit. To je pozitivní. Všechno je připravené dobře, jen si odpočinout," dodala.

Velká cena Tábora

Muži - 400 m: 1. Šorm 46,64, 800 m: 1. Kubista (oba Dukla Praha) 1:48,44, 110 m př. (vítr: -1,7 m/s): 1. Svoboda (Olymp Praha) 13,61, dálka: 1. Juška 790.

Ženy - 100 m př. (-0,1 m/s): 1. Jiranová (Kolín) 13,36, oštěp: 1. Špotáková (Dukla Praha) 62,62.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články