Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Staněk se nesrovnal s těžkými podmínkami. Kruh klouzal, ale je to moje blbost, mrzelo ho

Byl jednou z největších českých medailových nadějí na mistrovství světa. Jenže koulař Tomáš Staněk vypadl v Budapešti už v kvalifikaci a do finále se nedostal. Také proto, že se nedokázal vypořádat s posunutím závodu kvůli dešti, po kterém se změnily podmínky v koulařském sektoru.

Je nám líto, video expirovalo.
Poslední neúspěšný pokus Tomáše Staňka s ohlasem

Plný nadějí a snad i dobré formy chtěl vykročit do závodu koulařů dobře a nechtěl chybět mezi postupujícími. Jenže počasí sehrálo na úvod šampionátu nepříjemnou roli. "Stalo se to, že jsme přijeli na staďák a začalo pršet. Když nás měli odvést z jednoho call roomu do druhého, tak nám plně rozcvičeným řekli, že to bude mít hodinu zpoždění," uvedl Staněk k opožděnému startu závodu.

Ačkoli koule zažívá podle jeho slov zlatou éru, na postup si musel i vzhledem k letošním výsledkům věřit. "Cítil jsem se fajn, ale prostě pak všechno zmokne, vy taky, něco se v těle změní… Škoda, že jsem se s tím nedokázal srovnat. Je to moje blbost a štve mě to hlavně proto, že když tomu obětujete spoustu důležitějších rodinných záležitostí, tak je to blbý," mrzelo Staňka s ohledem na to, že dlouhodobé cestě až na šampionát obětoval i narození syna.

Před posledním pokusem ještě byla šance na postup, ale kýžený hod nepřišel. "Říkal jsem si, že ten druhý (pokus) byl takový jakoby opatrnější, i když jsem nechtěl. Ale ten kruh, protože se tam nanesla tráva a tak dál, pak na některých místech klouzal, což bylo vidět v konci, když mi ustřelila levá noha."

"Bohužel, když nemáte oporu a ustřelí to takhle, tak do koule už nic moc nedáte. Samozřejmě mě to hrozně mrzí. Někdo se s tím srovnal, někdo ne, nejsem jediný. Budeme na tom muset trošku zapracovat, aby se tohle příští rok nestalo," dodal Staněk.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články