Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Začátky má pomalejší, ale konce dobré. Na finále se ještě musím naštvat, ví Hejnová

Čeká ji velké finále. Musí ještě zlepšit první desítky metrů, ale Zuzana Hejnová zůstává před bojem o světové medaile dobře naladěná. Ví však, že se musí více na finále nabudit, aby mohla získat první českou medaili z Dauhá.

Zuzana Hejnová finišuje
zdroj: Reuters

V úvodu semifinále ztrácela, rychle ji navzdory handicapu dotáhla Norka Amalie Iuelová. "Říkala jsem si, že mě to aspoň požene, že se chytnu jejího tempa. Ona vyběhla fakt rychle. Ale já musím prostě jet podle svého. Není cesta se chytat, každý rozbíhá jinak. Já vím, že jsem na začátku pomalejší, asi to vypadá i blbě. Ale potom zas mám dobrý konec," řekla.

Na začátku má ještě rezervu. "Musím se víc nahecovat. Nějak mi to nejde, i když vím, že je to vrchol sezony. Jak jsem tady už poněkolikáté, mám nějak zajetý režim, tak se neumím moc nahecovat. Musím to vylepšit, nějak se naštvat na to finále," přemítala bronzová olympijská medailistka z Londýna.

Očekávala vyrovnané semifinále, protože v něm chyběly největší favoritky Dalilah Muhammadová a Sydney McLaughlinová. "Ty jsou rozhodující. Myslím, že ty další dva běhy to měly na to druhé místo mnohem jednodušší. Věděla jsem, že náš běh bude nacpanej a hodně vyrovnanej," řekla dvaatřicetiletá atletka.

Nakonec se jako první z českých reprezentantů v Kataru dostala do elitní osmičky. "Jsem ráda. To semifinále je vždycky náročné hlavně psychicky, protože všechny holky se strašně nahecují právě na to semifinále, aby se do finále vůbec dostaly," oddechla si.

Ráda by si znovu sáhla na světovou medaili, ale čeká ji tvrdá bitva. "Doufám, že využiju svých zkušeností a zvládnu to jak fyzicky, tak psychicky. Je hodně těžké se na ten třetí běh soustředit a dát do toho všechno. Bude to obrovský souboj. Můžu být třetí, ale i sedmá, osmá. Je to tam strašně vyrovnané, i ostatní holky se zlepšily," přemítala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články