Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Špotáková: Nenapadlo by mě, že se budu klepat zimou ve městě, kde je čtyřicet stupňů

Barboře Špotákové nevyhovuje silně klimatizované prostředí stadionu v Dauhá, přesto se díky podařenému třetímu pokusu probila do finále MS. Průběh kvalifikace brala s nadhledem, i když si z něj bere ponaučení. Boj o medaile i se třemi Češkami sledujte od 20:20, přímý přenos úterního programu startuje na ČT sport a webu ctsport.cz v 15:15.

Barbora Špotáková
zdroj: Reuters

Kvůli horku v Kataru pořadatelé stadion chladí na 23 až 25 stupňů Celsia. Na závody se ale klimatizace nevypíná a dolní řada průduchů je pod ochozy v úrovni hlav závodníků. Na oštěpařky proto foukalo.

"Já jsem říkala, že to nemá s atletikou nic společného. Tam sedíte pod klimatizací, která na vás pere. Je vám tam zima. Nenapadlo by mě, že se budu klepat zimou na stadionu ve městě, kde je čtyřicet," láteřila Špotáková.

Odporuje to podle ní atletice jako letnímu sportu. "Já dělám atletiku proto, že můžu běhat venku, místo abych seděla v klimatizovaném kanclu. A tady zalezu do nějaké klimatizované koule, polokoule. Je to divné," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejlepší kvalifikační pokus a ohlasy Barbory Špotákové

Zatímco její reprezentační kolegyně Irena Šedivá dostala od trenéra Jana Železného i zimní bundu, Špotáková vybavení podcenila. "Já neměla nic, jen tuhle tenkou šusťákovku, v té mi byla fakt zima," litovala. Zachránilo ji, že jí povzbuzující členové výpravy půjčili mikinu.

V úterý si hodlá zabalit lépe. "Musím si vzít hlavně tepláky. To mě teda vůbec nenapadlo, že budu v Kataru potřebovat tepláky pěkně teploučký. A taky víc bund, asi stačí mikina," plánovala.

V úvodu kvalifikace ji ukolébal povedený rozcvičovací hod. "První hod jsem si myslela, že bude hrozně zadarmo. Říkala jsem si, že si to pojistím, ale ono už to tak nefunguje. To možná někdy v sedmadvaceti, ale teď už do toho musím víc šlápnout," řekla.

Barbora Špotáková
zdroj: Reuters

V sektoru se s Šedivou povzbuzovaly. "Vždyť jsme spolu trénovaly pár let," připomněla někdejší svěřenkyně Jana Železného. Poprvé budou ve finále MS tři Češky. "To je dobrý. Dneska to stálo za pendrek, zítra to bude lepší, jak jsem vždycky říkala. Oblečeme se na to," dodala.

S výjimkou svého premiérového šampionátu v Helsinkách 2005 uspěla v kvalifikaci při všech sedmi startech na MS. "Jsem ráda, že na posledním mistrovství světa jsem postoupila do finále," prohlásila světová rekordmanka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články