Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Násirová v Dauhá prolétla oválem. Rychleji to dokázaly už jen Kochová s Kratochvílovou

Běžecké finále na 400 m zůstane jednou z nezapomenutelných chvil světového šampionátu. Domácí Salva Ajd Násirová si totiž téměř o sekundu zlepšila osobní rekord a zaběhla vůbec třetí nejlepší čas historie (48,14). Před ní zůstávají pouze Marita Kochová a Jarmila Kratochvílová.

Salva Ajd Násirová
zdroj: Reuters

"Netušila jsem, jak rychle běžím, takže když jsem proběhla cílem a spatřila svůj čas, nemohla jsem tomu uvěřit," řekla Násirová. "Trenér mi vždycky tvrdil, že budu běhat fakt rychle, a já jsem se tomu smála. Tvrdě jsem trénovala a on mě stále povzbuzoval. Ale abych byla upřímná, takhle rychlý čas jsem opravdu nečekala," dodala rodačka z Nigérie.

Násirová v Dauhá naplno zužitkovala zkušenosti z dubnového mistrovství Asie, kdy na Chalífově stadionu vybojovala čtyři zlata a jeden bronz. Na úvod tohoto šampionátu pomohla bahrajnské smíšené štafetě k překvapivému bronzu a ve čtvrtek zkompletovala svou sbírku cenných kovů z MS. Předloni v Londýně získala ještě jako teenagerka stříbro.

Je nám líto, video expirovalo.
Finále závodu žen na 400 metrů

Za Bahrajn, odkud pochází její otec, závodí od roku 2014, do té doby jako Ebelechukwu Agbapuonwuová reprezentovala mateřskou Nigérii. Zatímco při triumfu na dorosteneckém mistrovství světa před čtyřmi lety ještě běžela v hidžábu a celotělovém dresu, nyní se obrazu tradiční muslimky kvůli několika piercingům a tetováním hodně vymyká.

Loni Násirová změnila trenéra a pod Dominikáncem Josém Rubiem zaběhla sedm čtvrtek pod 50 sekund, což během jedné sezony naposledy dokázala Sanya Richardsová v roce 2009. Po skvělém vystoupení v Dauhá se jí novináři zeptali, jestli může překonat světový rekord. "Všechno je možné," odpověděla obdivovatelka jiné Američanky Allyson Felixové.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články