Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Maslák je v semifinále, Mazáč i Čechová končí po rozbězích

Moskva - Pavel Maslák bude na MS v Moskvě bojovat o finále čtvrtkařů. V rozběhu předvedl výkon 45,44 sekundy a přímo postoupil do semifinále. To překážkář Martin Mazáč dál neprošel. Zaběhl sice druhý nejlepší čas kariéry 13,52 sekundy, přesto je druhým nepostupujícím, chyběly mu dvě setiny. Hladkou stovku pokazila jeho přítelkyně Kateřina Čechová slabým časem 11,67. Z českých atletů se během dneška představí ještě tyčkařka Jiřina Svobodová.

Mistr Evropy v hale i pod otevřeným nebem Maslák si od začátku hlídal postupovou pozici a v závěru mohl trochu vypustit a pošetřit síly. Semifinále je na programu v pondělí v 18:05 českého času. Přesto v cíli nebyl úplně nadšený. "Mám z toho divný pocit, je to jako na tréninku, nedokážu se nahecovat. Necítím se ani tak dobře jako na olympiádě," řekl Maslák.

V semifinále v Londýně zaběhl před rokem český rekord, ale letos se spíš trápil, byť za svým nejlepším časem zaostal letošním výkonem jen o 22 setin. "Věřím si, ale moje tělo to vnímá jinak. Chtěl bych do finále, ale to budu muset běžet jinak," uvedl dvaadvacetiletý svěřenec Dalibora Kupky.

Svěřenec Luďka Svobody Mazáč se letos vrátil po vážném zranění, kvůli němuž vynechal celý loňský rok, a osobní rekord si na červnovém mistrovství republiky v Táboře vylepšil na 13,48 sekundy. "Měl jsem trochu na víc, na osobák, což by se na mistrovství světa počítalo, ale druhý čas kariéry je taky dobrý, takže jsem spokojený," prohlásil třiadvacetiletý Mazáč.

Myslel si, že organizátoři udělají tři semifinále, aby se mohl proběhnout ještě jednou. "Když je na startu více než 32 lidí, což bylo, tak se to dělá. Je to škoda," mrzelo sedmnáctého muže celkového pořadí po jeho prvním startu na světovém šampionátu.

Čechová prožila největší zklamání kariéry, vždyť letos byla už o 33 setin rychlejší. "Nejhorší čas roku zrovna na takové akci. Od začátku až do konce všechno špatně. V rozcvičování jsem byla rozhozená. Ale věřila jsem si, až jsem tam všechno pokazila, stydím se," řekla Čechová.

Vrcholem dne bude finále mužské stovky. Ze sobotních rozběhů snadno postoupili favorizovaný Jamajčan Usain Bolt i jeho američtí konkurenti Justin Gatlin a Mike Rodgers, kteří se navíc oba dostali pod hranici deseti vteřin. Sprintery nejprve čeká od 17:05 SELČ semifinále, nejlepší osmička se postaví na start finálového běhu v 19:50. Vyvrcholí také desetiboj, letos bez české účasti.

Výsledky:

Kvalifikace - muži, 400 m rozběhy: 1. Merritt (USA) 44,92, ...16. Maslák (ČR) 45,44 - postoupil. 110 m př. - rozběhy: 1. Oliver (USA) 13,05, ...17. Mazáč (ČR) 13,52 - nepostoupil.

Ženy: 100 m - rozběhy: 1. Gardnerová (USA) 10,94, ...34. Čechová (ČR) 11,67 - nepostoupila. 1500 m - rozběhy: 1. G. Dibabaová (Et.) 4:06,78. Koule: 1. Adamsová (N. Zél.) 19,89.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články