Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Čeští sportovci už jsou v dějišti MS, vše je připraveno

Moskva - Světový šampionát atletů v Moskvě startuje už v sobotu. Bezproblémovou cestu do dějiště mistrovství mají za sebou také čeští reprezentanti včetně favoritů na medaile. Na největší letošní atletickou akci je v hlavním městě Ruska vše připraveno a domácí pořadatelé by se po skončení mistrovství světa rádi chlubili řadou rekordů.

Přípravy na stadionu v Lužnikách před MS v atletice vrcholí
zdroj: ČTK/AP

Počet zúčastněných zemí na mistrovství světa bude 206, atletů dorazí 1 974. Více jich bylo pouze v Ósace a Berlíně. A Moskva se těší na rekordy. Pětinásobný mistr světa Bolt letos drží nejrychlejší časy na sto i dvousetmetrové trati a chce je překonat.

Pozornost ruských fanoušků je upřena do výškařského sektoru, kde bude scházet Chorvatka Vlašičová. Ruská rekordmanka Čičerovová chce překonat svých 202 centimetrů. "Dobrý výsledek je 204 centimetrů, myslím, že na mistrovství by tato výška mohla být dosažena," doufá Čičerovová.

Na zlato pomýšlí i dlouhonohá královna dálky Klišinová, letos už skočila 690 centimetrů. "O medaile budu určitě bojovat," ujišťuje. Vrcholná atletická akce se do rekonstruovaného stadionu vrací po třiceti letech. O lístky je velký zájem, od zahájení prodeje se jich denně prodalo průměrně 1 500, osmdesátitisícový stadion by měl být zaplněn.


Hlavní zprávy

Nejčtenější články