Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Mílařský rekord padl i v ženském podání. Mäki jej v Toruni posunula o více než tři vteřiny

Po Filipu Sasínkovi dokázala český halový rekord na jednu míli překonat i jeho partnerka Kristiina Mäki. Česká běžkyně posunula dosavadní výkon Ivany Kubešové z roku 1992 o tři a půl vteřiny. V polské Toruni běžela za 4:32,30.

Je nám líto, video expirovalo.
Mäki na mítinku v Toruni překonala letitý český rekord na jednu míli

Mäki po nedokončené patnáctistovce na ostravském Czech Indoor Gala tentokrát závodila na mírně delší trati. "Po lehčích problémech jsem s dnešním výkonem spokojená. Ještě to stále není ono, ale oproti mítinku v Ostravě jsem cítila sílu. Na to, že jsem to dostala a sotva chodím, jsem z rekordu naprosto nadšená," uvedla finalistka olympijských her v Tokiu.

Skončila šestá s velkým odstupem za vítěznou Gudaf Tsegayovou z Etiopie, která zaběhla druhou nejrychlejší míli historie. Cílem proběhla v čase 4:16,16. Rychlejší byla jen její krajanka Genzebe Dibabaová před sedmi lety při světovém rekordu 4:13,31. Stejně jako Mäki byl šestý na patnáctistovce Sasínek (3:38,74).

O nejlepší české umístění v Toruni se postarala čtvrtkařka Lada Vondrová, která doběhla druhá a zapsala si další čtvrtku pod 52 sekund. Opět ji porazila jen Lieke Klaverová. Časem 51,91 sekundy česká reprezentantka zaostala o 34 setin za čerstvým osobním rekordem z Czech Indoor Gala a s nizozemskou běžkyní tentokrát prohrála o 77 setin.

Na krátkých překážkách se neprosadil Petr Svoboda. Osmatřicetiletý sprinter běžel ve finále nejpomaleji v této sezoně a skončil pátý za 7,67 sekundy. Zvítězil Američan Daniel Roberts (7,46).

Nejlepší výkony této halové sezony předvedli britská půlkařka Keely Hodgkinsonová (1:57,87) a řecký dálkař Miltiadis Tentoglu (840 cm).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články