Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Špotáková je vděčná. Pátý pokus vydřela kvůli rodině

Curych  V dějišti evropského šampionátu si dnes mohla užívat pohodu mistryně Evropy Barbora Špotáková. Má za sebou vítězství na prvním mistrovství po narození syna, který jí, jak sama s mateřskou hrdostí říká, k úspěchu teď pomohl. Právě podpora rodiny byla v boji o zlato klíčová.

"I když to třeba nevypadalo, byl to těžký závod. Ten pátý pokus, kdy jsem v sobě našla něco navíc, to bylo, protože tu jsou nejbližší a já jsem si říkala, že je přece nemohu zklamat," řekla Špotáková.

Už jako mistryně Evropy se Barbora Špotáková vypravila do centra Curychu. Doprovodil ji jak přítel Lukáš, tak i syn Janek. "Jsem za to vděčná, važím si podpory, je to krásné," uvedla Špotáková.

V Curychu se zdrží s rodinou do soboty, pak odcestuje domů připravovat se na poslední dva závody sezony. Výsledek z Curychu je pro ni i velkou motivací do Ria, kde by mohla získat třetí zlatou olympijskou medaili, stejně jako to dokázal její kouč. A příští rok se může stát v Pekingu podruhé mistryní světa. "Motivací je i to, že po návratu mi to jde, že to má cenu dál dělat, další dva roky ještě vydržet. Budu se snažit," slíbila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články