Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Železný o Vadlejchovi: Trápil se, ale bojoval. To jsou vlastnosti šampiona

Trenér Jan Železný ocenil bojovnost Jakuba Vadlejcha ve finále mistrovství Evropy. Sám nejlépe věděl, že jeho svěřenec rozhodně není v optimální formě. Ve hře byla i varianta, že vicemistr světa vůbec do Berlína neodjede. Světový rekordman je přesvědčen, že takový závod Vadlejchovi do budoucna jen pomůže.

Jakub Vadlejch
zdroj: AP autor: Matthias Schrader

"Vytrápil se, teď ten zdravotní problém, najednou těsně před tím. A zabojoval. Je mi úplně jedno, co budou říkat lidi, ale hrozně zabojoval a tu budoucnost má. To jsou charakterové vlastnosti šampiona," řekl.

Mistrovství světa a olympiádu považuje za důležitější než evropský šampionát. A hlavně to, aby Vadlejch zůstal zdravý. Také proto jeho účast na ME zvažoval. "Ptal jsem se Pavla Koláře, ať mi řekne riziko. Kdyby bylo moc velké, řeknu mu, ať v žádném případě nejede," prozradil Železný.

Vadlejcha mohl k medaili vystřelit jeden povedený pokus. "Musel by to být vabank, nějaký hod, kdy se to zblázní, protože on potřebuje být nabitý. Bylo jasné, že nemůže házet daleko pěti pokusy, ale že může jeden trefit. Jako to někteří trefili," uvažoval.

Němečtí favorité už v rozhazování předváděli daleké hody. Nakonec se z nich radoval ten, který málem vypadl v kvalifikaci - Thomas Röhler. Naopak úřadující mistr světa Johannes Vetter, jenž kvalifikaci hodem za 87 metrů vyhrál, ve finále hodil jen 83,27 a skončil pátý.

"To bych byl naštvaný, protože ten měl na velký výkon. Mohl vyhrát a nemá medaili. Ale jsem rád, že nemají tři lidi z jedné země medaili. Kirt si to zasloužil. Má úžasnou sezonu, zasloužil si být na bedně. Dopadlo to, jak mělo," komentoval Železný výsledky evropského šampionátu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články